Instagram
LinkedIn
Facebook

Geef nooit op!

Ik heb een lange weg afgelegd. School was vroeger een plek waar ik graag was. Eerst de MAVO, toen de HAVO en daarna naar HBO chemische technologie. Daar strandde ik door omstandigheden echter. Toen studeren niet lukte ben ik gaan solliciteren. Zonder enige werkervaring bleek dat een grote uitdaging en heb ik uiteindelijk jarenlang thuis gezeten.

Een participatietraject heeft mij op een gegeven moment hieruit gehaald. En vanaf dat moment, ging het elke dag een stapje beter. Ik heb door het traject geleerd anders naar de wereld te kijken en kwam in aanraking met mensen die wel werken. Ik kreeg andere voorbeelden. Andere gesprekken. Dat hielp. Want door het lange thuiszitten was ik wel het vertrouwen een beetje kwijt of ik er wel uit zou komen, terwijl ik dat wel heel graag wilde. Met een leeg CV solliciteren, is echter geen doen kan ik je vertellen.

Ik ben blij dat ik nu wel werk, maar ik wil graag fulltime werken en een vaste baan. Daarom doe ik nu een opleiding tot vrachtwagenchauffeur via Twents Fonds voor Vakmanschap. Er zijn veel vacatures in deze sector en het lijkt mij een machtig mooi beroep. De loopbaancoach heeft mij echt geholpen met mijn aanvraag. Ik heb door de goede gesprekken een combi-aanvraag gedaan voor mijn groot rijbewijs, een heftruckdiploma en een diploma electrische pallet truck-stapelaar, want dit zijn allemaal onderdelen die ik straks nodig heb als ik aan het werk ben als vrachtwagen-chauffeur.

Op dit moment combineer ik mijn scholing met mijn werk als schoonmaker. Ik werk ’s nachts en spreek mijn rijlessen laat in de middag af. In de lessen bij Brünen heb ik ook gesprekken over de toekomst. Ik doe nu rijbewijs C, maar wil mijn E ook nog halen. Daarnaast heb ik mezelf thuis via online trainingen ook geleerd om met Office 365 te werken. Ik kan hierdoor straks in mijn werk makkelijker met geautomiseerde systemen omgaan.

Sinds mijn participatietraject heb ik een visie gehad van wat ik wilde en dat is werken en een vaste baan. Met dank aan Twents Fonds voor Vakmanschap, kan ik nu deze opleiding doen waarmee ik die toekomst ook kan invullen. Ik hoop dat ik daardoor niet alleen mijn financiële situatie verbeter, maar ook mijn social status en toegevoegde waarde voor de maatschappij doordat ik straks een volwaardige baan heb. Het levert mijzelf vooral een veel beter toekomstperspectief op.

Ik verwacht eind dit jaar mijn examen te halen en wil dan natuurlijk graag aan de slag! Ik heb nog geen baan, dus als er werkgevers zijn die dit lezen en die met mij in gesprek willen, graag!

IK schrijf me ook in Meer inspirerende verhalen

LET OP: Per 1 juli 2021 geldt er voor alle aanvragen voor een scholingscheque een verplichte bijdrage van 50% in de totale scholingskosten door werkgever, uitkeringsinstantie of aanvrager zelf. De scholingscheque dekt vanaf 1 juli 2021 50% van je scholingskosten met een maximum van 2500 euro betaald door IKBINDR.