Instagram
LinkedIn
Facebook

Je hoeft geen 18 te zijn om je dromen waar te maken!

Al even was ik op zoek hoe ik verder kon komen met mijn droom: Weer op de vrachtwagen rijden. Vaak hoorde ik dat ik te oud was bij de bedrijven waar ik aanklopte om een combinatie van werken en leren te maken. Mijn groot rijbewijs had ik al en ook al bijna 10 jaar rijervaring. Maar omdat ik er een tijdje uit ben geweest moest ik eerst de schoolbanken weer in. Je moet nu namelijk je code 95 hebben om te mogen rijden en die had ik niet.

Ook wilde ik graag mijn E-rijbewijs halen. Met een gezin, schoolgaande kinderen en één inkomen is zo’n opleiding echter niet te betalen, dus IKBINDR kwam als geroepen. Ik zeg altijd: Je hoeft geen 18 te zijn om je dromen na te leven. Dat wil ik anderen ook meegeven. Je bent nooit te oud. Er zijn voor iedereen mogelijkheden. Niet opgeven, gewoon doorgaan en opnieuw beginnen.

Ik heb ook veel moeten zoeken en nu vond ik dit. Je haalt hier nieuwe energie uit en daarmee motiveer je jezelf ook naar de volgende stap. Ik ben ook supertrots dat ik straks kan laten zien dat ik dit bereikt heb. Ik heb inmiddels mijn code 95 gehaald. Deze winter wil ik ook mijn winterdienstdiploma halen. Daarna ADR en ADR tanktransport. Dat is best zwaar, maar het lijkt mij echt geweldig. En heel stoer natuurlijk. In augustus komt mijn E-rijbewijs erbij, maar ik kan nu al aan het werk voor een bedrijf. Ik heb vanmiddag een eerste gesprek met een 55+ uitzendbureau voor een baan op de vrachtwagen.

IK schrijf me ook in Meer inspirerende verhalen

LET OP: Per 1 juli 2021 geldt er voor alle aanvragen voor een scholingscheque een verplichte bijdrage van 50% in de totale scholingskosten door werkgever, uitkeringsinstantie of aanvrager zelf. De scholingscheque dekt vanaf 1 juli 2021 50% van je scholingskosten met een maximum van 2500 euro betaald door IKBINDR.