Een Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen in Twente!

Twents Fonds voor Vakmanschap motiveert, adviseert en faciliteert werkenden, werkzoekenden en werkgevers op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen.

Photo resembling the letter T
Wat doet Twents Fonds voor Vakmanschap?
Twents Fonds voor Vakmanschap is er voor iedereen uit Twente die zich wil om- of bijscholen in een richting waarmee de positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. Inwoners kunnen zich aanmelden voor een persoonlijk loopbaangesprek en een scholingscheque aanvragen, die ze kunnen inzetten voor een opleiding, training of cursus.
Motiveren
We motiveren
Adviseren
We adviseren
Faciliteren
We faciliteren

Wat bieden we?

Wil jij je binnen je vakgebied ontwikkelen of wil je veranderen van branche en werkomgeving? Vraag dan via IKBINDR je persoonlijke cheque van maximaal € 2500 aan om je scholing te bekostigen. Naast de scholingscheque is 50% bijdrage voor de scholingskosten verplicht. Die kan worden bekostigd door je werkgever, uitkeringsinstantie of jezelf. Je krijgt ondersteuning van een loopbaanconsulent van Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation. Zij voeren een loopbaangesprek met je waarin ze jou adviseren je en jouw aanmelding beoordelen. Ook denken ze met je mee hoe je de 50% bijdrage kunt realiseren.

Voor wie?

De scholingscheque is er voor iedereen uit Twente die zich wil om- of bijscholen in een richting waarmee de positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. De cheque kan gebruikt worden om jezelf binnen je vakgebied te ontwikkelen, maar geeft je ook de mogelijkheid om jezelf klaar te stomen voor een ander beroep in een andere branche. Zoals bijvoorbeeld de Zorg, Techniek, Energie of ICT.

Criteria

  • Je woont in Twente
  • De scholing versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt
  • De opleider is een erkende onderwijsinstelling
  • 50% bijdrage voor de scholingskosten
  • Alle niveaus van scholing zijn mogelijk*

*Uitzondering: heb je een HBO/WO diploma, dan kan je gewenste scholing maximaal MBO niveau 4 zijn.

IKBINDR

Met de IKBINDR campagne verbinden, motiveren en enthousiasmeren we inwoners, werkgevers, onderwijs en overheid in Twente onderling, om samen te werken en te investeren in Leven Lang Ontwikkelen.

Werkenden en werkzoekenden worden getriggerd en gemotiveerd om te investeren in zichzelf en hun toekomst, door gebruik te maken van het loopbaangesprek en/of de scholingscheque. Op de website lees je blogs met enthousiaste verhalen en ervaringen van deelnemers die al een aanvraag deden. Aanmelden voor een scholingscheque kan hier: ikbindr.nl/contact

Samenwerken is essentieel. Daarom zijn veel werkgevers in Twente al IKBINDR ambassadeur. Hiermee stimuleren ze als werkgever een positieve leercultuur en scholing van medewerkers.

Wil jouw werknemer zich scholen? Dan dragen wij hier samen aan bij. De scholingskosten voor opleidingen, trainingen en/of cursussen, worden voor 50% gefinancierd door Twents Fonds voor Vakmanschap. De andere 50% door jou als werkgever.

Hiermee kunnen we de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt aan en kunnen werknemers zich blijvend ontwikkelen in hun eigen vakgebied. Zo houden we samen onze regio arbeidsfit.

Ook ambassadeur worden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via ikbindr@twentsfondsvoorvakmanschap.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de ontwikkelingen rondom Twents Fonds voor Vakmanschap? Meld je dan aan voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.

Photo resembling the letter T