Omscholen en aan het werk in de ICT?

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie. Als ICT-er denk je mee in bedrijfsprocessen die het werk van medewerkers makkelijker maakt.

Technologie dringt door in vrijwel alles wat we doen. Het efficiƫnt inzetten hiervan is heel belangrijk voor organisaties. Als je werkt in de ICT sector ben je onder andere bezig met het ontwikkelen, bouwen en beheren van systemen, netwerken, applicaties, databanken en websites. Ook is gegevensbeveiliging steeds belangrijker en is het mogelijk door het analyseren van big data voorspellingen te doen. De beroepen in de ICT sector zijn heel divers. Denk aan netwerkbeheerder, helpdeskmedewerker, game developer, ICT adviseur, security analist, programmeur, databasebeheerder, webdeveloper of data-analist, om maar een paar voorbeelden te noemen.

{"id":442,"user_id":1,"folder_id":8,"name":"ict_tekstbeeld","alternate":null,"path":"ict_tekstbeeld.jpg","extension":"jpg","size":1585868,"created_at":"2023-05-17T10:56:09.000000Z","updated_at":"2023-05-17T10:56:09.000000Z"}
Je omscholen naar een baan in de ICT is een goed idee!

Helemaal als je graag werkt met computers en software. Het werk is enorm divers en veelzijdig, in tegenstelling tot het stoffige imago dat werken in de ICT vaak heeft. Er is veel baanzekerheid en je raakt nooit uitgeleerd, want deze sector is voortdurend in beweging en ontwikkeling. Bovendien verdien je een goed salaris en is er werk op elk niveau. Bijscholen kan ook met de scholingscheque. Zodat je b(l)ij blijft in het werk dat je doet als je al in de ICT werkt. Onze lijntjes zijn kort. De procedures eenvoudig. We zijn er om je te helpen! Zodat je de stap kunt zetten naar (ander) werk.

Wil je weten of een baan in de ICT ook iets voor jou is?

En welke functie bij je past? Meld je dan aan voor een scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap. Een loopbaangesprek met een loopbaanconsulent is onderdeel van de aanvraag.

Welke stappen kan je nemen?
  • Meld je aan voor een scholingscheque
  • Doe een loopbaangesprek
  • Kijk samen met de loopbaanconsulent waar jouw talenten en mogelijkheden liggen
  • Kies de scholing die daarbij past.
Laat je inspireren!

Lees hier de verhalen van kandidaten die jou al voorgingen en nu met veel plezier werken in de ICT.

Lees hier alle ICT verhalen
Een fijne en mooie werkplek vinden in de techniek doe je natuurlijk bij onze IKBINDR ambassadeurs

Stuk voor stuk werkgevers voor wie Leven Lang Ontwikkelen belangrijk is en die samen met Twents Fonds voor Vakmanschap investeren in jou!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.