Omscholen en aan het werk in de Techniek of Energie sector?

Werken in de techniek, betekent werken vanuit inzicht en creativiteit. De techniek branche is heel breed. 

Het omvat alles van elektrotechniek, bouw, installatietechniek, metaalindustrie, groentechniek tot aan alle nieuwe functies in de energiesector. De grootste overeenkomst tussen alle verschillende beroepen in dit vakgebied is dat je vaak direct resultaat ziet van je werk. Daarnaast is werken in de techniek toekomstbestendig. Bovendien liggen de salarissen in deze sector vaak hoger dan in andere beroepen op vergelijkbaar niveau. Allemaal redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen zich om te scholen naar een baan in de Techniek.

{"id":438,"user_id":1,"folder_id":1,"name":"wind-farms-fields_lr-1","alternate":null,"path":"wind-farms-fields_lr-1.jpeg","extension":"jpg","size":430992,"created_at":"2023-05-08T07:49:09.000000Z","updated_at":"2023-05-08T07:49:09.000000Z"}
Werken in de techniek is toekomstbestendig!

Veel huidige banen verdwijnen door allerlei ontwikkelingen. Natuurlijk veranderen in de technieksector sommige banen inhoudelijk ook, maar het aantal banen blijft. Ook in de toekomst. Daarom is het heel interessant om na te denken over omscholing naar deze sector met behulp van de scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap. De energiesector en alle ontwikkelingen als het gaat om verduurzaming van huizen, door middel van bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen, zorgt daarnaast voor veel nieuwe vacatures en mogelijkheden. Het leuke aan de techniek is, dat je nooit uitgeleerd bent. Doordat ontwikkelingen snel gaan. Bijscholen kan ook met de scholingscheque. Zodat je b(l)ij blijft in het werk dat je doet.

Spreek de techniek je aan?

Wil je weten welke kanten je uit kunt als werken in de Techniek je aanspreekt? De website van Techniek Nederland geeft een mooi overzicht van verschillende functies.

Meld je daarnaast aan voor jouw loopbaangesprek en scholingscheque, dan kijken we samen werk in de techniek mogelijk is. Of je nu werk zoekt of over wilt stappen naar deze sector.

Welke stappen kan je nemen?
  • Kijk op de  website van Techniek Nederland
  • Meld je aan voor een scholingscheque
  • Doe een loopbaangesprek
  • Kijk samen met de loopbaanconsulent waar jouw talenten en mogelijkheden liggen
  • Kies de scholing die daarbij past.
Deelnemers die ook zijn overgestapt naar Techniek en Energie

Scholing betekende vaak een (nieuwe) baan of met nog meer plezier het huidige werk doen. Maar ook nieuwe energie. Meer geluk en een beter inkomen. Laat je inspireren door kandidaten die jou al voorgingen en nu met veel plezier werken in de techniek of weer blijer naar hun werk gaan, doordat ze hun vakmanschap hebben verbeterd.

Lees alle techniek verhalen
Een fijne en mooie werkplek vinden in de techniek doe je natuurlijk bij onze IKBINDR ambassadeurs

Stuk voor stuk werkgevers voor wie Leven Lang Ontwikkelen belangrijk is en die samen met Twents Fonds voor Vakmanschap investeren in jou!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.