Hoe meer ik weet hoe leuker het wordt!

Mezelf ontwikkelen vind ik belangrijk!

Natuurlijk moet je er wel wat voor doen en komt het niet ‘gewoon’ aanwaaien. Ik vind het ook zeker niet gewoon dat ik zo’n cadeau heb gekregen en nu een opleiding doe als Procesoperator Industriële Techniek.

In het werkveld is het toch vaker zo dat de vaste krachten dit soort mogelijkheden krijgen en dat je als uitzendkracht zo’n kans niet zo snel krijgt. Dat ik als uitzendkracht in mezelf kan investeren door de samenwerking van mijn werkgever Timing, IKBINDR door Twents Fonds voor Vakmanschap en stichting Doorzaam is iets waar ik dan ook enorm dankbaar voor ben.

Ik voel me gezien en gewaardeerd dat ik de mogelijkheid krijg om me te scholen in dit voor mij nog relatief nieuwe vak waarin ik nu werk, nadat ik eerder mijn werk als kok moest loslaten. Van nature ben ik heel handig en heb ik aardig wat technisch inzicht. En met dat gegeven en mijn achtergrond, kwam ik via Timing terecht bij Qizini.

Al doende is de liefde voor dit werk gegroeid. Mijn enthousiasme en interesse werden steeds verder aangewakkerd door alles wat ik leerde. Mezelf ontwikkelen vind ik belangrijk. Je moet niet op één plek vastroesten. Zeker niet als er mogelijkheden zijn. Ik ben in die zin wel een avonturier en vind het leuk om mijn grenzen te verleggen en dingen te doen die ik niet eerder heb gedaan.

Ik sta wel open voor verandering. Dat kwam mij goed van pas toen ik moest veranderen van baan en dit vak van operator moest leren. Ik ben van nature nieuwsgierig en ging vaak na de pauze eerder naar beneden om mee te kijken met andere operators hoe de machines ingesteld werden. Ook heb ik een interne opleiding tot operator gedaan. Inmiddels draai ik een hele lijn en beheers ik het proces van productie. Zijdelings heeft het toch nog steeds ook een heel klein beetje met mijn passie voor koken te maken. Wie weet beland ik ooit nog in de keuken, waar ik mijn kennis van receptuur en mijn ervaring als kok, samen met de kennis die ik nu opdoe als operator kan inzetten en mee kan denken over de samenstelling voor nieuwe producten.

In mijn opleiding leer ik o.a. hoe een proces verloopt, hoe je dit in de gaten moet houden, wat je bij calamiteiten moet doen en welke wet-/regelgeving hierbij hoort. Ik merk direct ook al het verschil in mijn werk. Neem bijvoorbeeld de audit, de kwaliteitsnormering. Ik let hier nu extra op, nu ik er meer over weet. Ik kijk nog beter naar kwaliteit en hoe ik dit kan waarborgen en verbeteren. Je leert door de opleiding, om breder te kijken. Dingen waar je over gelezen hebt, herken je in de praktijk en daar kijk ik nu direct ook anders tegen aan. Ik had al veel plezier in mijn werk, maar hoe meer ik weet hoe leuker het wordt!

Begin maart ben ik gestart met mijn opleiding. Deze duurt een jaar. Ik kan het goed combineren met het werk. Als ik dagdienst heb, ben ik om 15 uur vrij en dan heb ik de hele avond om te studeren. Als ik avonddienst heb, leer ik in de ochtenden. Je moet wel voor jezelf indelen wanneer je gaat leren. Ik heb vaste momenten, dan heb je ritme. Elke dinsdag, donderdag en vaak ook de zaterdagochtend. Het is een jaar lang studeren en als je daar niet consequent mee bezig bent dan ga je op je snufferd. Je moet die verplichting maken voor jezelf vind ik. Als je goed gemotiveerd bent dan krijg je dat verplichtingsgevoel ook vanzelf.

De opleiding is kostbaar en met een scholingscheque moet je niet gaan lanterfanteren, maar er echt wat mee doen. Het is super dat dit ook bestaat voor uitzendkrachten. Echt heel mooi. Ik weet zeker dat de opleiding mij nog meer toekomstperspectief gaat bieden. Een goede operator is een belangrijke pion voor het bedrijf. Iemand die meer dan alleen de machine bedient. Het is ook iemand die technische problemen oplost en een team aanstuurt. En op alle vlakken de kwaliteit en productie waarborgt. Iets dat ik straks door deze opleiding nog beter kan. Het tilt mezelf nu al naar een hoger niveau in mijn werk.

Ik ben 51, maar doe het gewoon. Ik ben heel happy.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.