Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Ontdek het antwoord op onze meest gestelde vragen hier!  Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@twentsfondsvoorvakmanschap.nl.

Over iKBiNDR

IKBINDR is de campagne van Twents Fonds voor Vakmanschap. Bij IKBINDR kun je een persoonlijk loopbaangesprek aanvragen en je aanmelden voor een scholingscheque om je scholing te bekostigen. We brengen je in contact met de mensen én de middelen die voor jou nodig zijn om de stap naar omscholing of bijscholing te zetten!

IKBINDR helpt je met advies en een financiële bijdrage als je je wilt om- of bijscholen. Wil jij je binnen je vakgebied ontwikkelen, wil je veranderen van branche en werkomgeving of heb je scholing nodig om weer aan het werk te kunnen? Dan ben je bij IKBINDR aan het goede adres. Je kunt je hier aanmelden!
 

De scholingscheque is er voor iedereen uit Twente die een opleiding, cursus of training wil doen in een richting waarmee de positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt.

Dat scholing enorm veel kan betekenen in het leven, blijkt wel uit de persoonlijke verhalen van de kandidaten. Laat je inspireren door de blogs van kandidaten, je leest ze hier.

Ja, alle hulp is gratis en vrijblijvend. Wel verwachten we dat je goed gemotiveerd bent om aan scholing te beginnen.

Tijdens het loopbaangesprek gaan loopbaanconsulenten van Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation met je in gesprek over je aanmelding. Als je al weet wat je wilt, adviseren ze je over mogelijke opleiders, geven ze feedback en helpen ze je de aanvraag voor een bijdrage in de scholingskosten verder rond te maken. Weet je nog niet wat je wilt en heb je vragen over je loopbaan en toekomst? Dan kunnen de loopbaanconsulenten met je bespreken wat ze op dit vlak voor je kunnen betekenen en pakken ze het traject van de aanvraag van een scholingscheque weer op, zodra bekend is of je scholing gaat volgen.

Cheque aanvragen

Je begint met jezelf aan te melden via de website. Hier vind je ook een stappenplan, waarmee je direct aan de slag kunt. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en kun je als je al weet wat je wilt doen, direct een offerte bij je opleider aanvragen. Als je nog niet weet wat je wilt, wacht je op het loopbaangesprek en ontvang je na je intake een aantal linkjes die jou helpen inzicht hierin te krijgen.

Om in aanmerking te komen voor de scholingscheque, moet je aan een aantal criteria voldoen:

  • Je woont in Twente
  • De scholing versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt
  • De opleider is een erkende onderwijsinstelling
  • 50% van de scholingskosten moet je zelf bijdragen. Dit kan ook door je uitkeringsinstantie of werkgever worden bijgedragen.
  • Alle niveaus van scholing zijn mogelijk*

*Uitzondering: heb je een HBO/WO diploma, dan kan je gewenste scholing maximaal MBO niveau 4
zijn.

Via IKBINDR kun je een persoonlijke cheque aanvragen voor 50% van de scholingskosten, met een maximum van € 2500 om je scholing te bekostigen.

Nee, je hoeft de 50% die we bijdragen aan je scholing niet terug te betalen. Wel vragen we je om een certificaat of diploma te delen na afronding.

In één van de veertien Twentse gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

IKBINDR is er alleen voor inwoners van Twente. Er zijn landelijk echter andere initiatieven, deze vind je hier.

IKBINDR is er alleen voor inwoners van Twente, alleen werken in Twente is dus niet genoeg. Er zijn landelijk echter andere initiatieven, deze vind
je hier.

Nee, je moet je aanmelden vóór de start van de opleiding.

De wachttijd is ongeveer 4-6 weken. We kunnen aanvragen niet eerder of sneller behandelen. Wij werken op volgorde van binnenkomst en doen uiteraard ons uiterste best om je aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling te nemen!

Scholing

Ja! Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je wilt bijscholen. Lees hier meer over bijscholing of meld je direct aan!
 

Ja! Ga samen met een loopbaanconsulent op zoek naar jouw talent en welke functie bij je past. Als je dit al weet wat je wilt, meld je hier dan direct aan voor een scholingscheque en download het stappenplan.

Ja. De scholingscheque is er voor iedereen uit Twente die een opleiding, cursus of training wil doen in een richting waarmee de positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt, dus ook voor ZZP’ers.

Ja, IKBINDR kan je hiermee helpen. Meld je aan en bekijk het stappenplan. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier die je zo volledig mogelijk invult. Hierna neemt een loopbaanconsulent contact met je op om alles te bespreken. Ook als je nog niet goed weet wat je wilt en welke mogelijkheden er zijn in een bepaalde richting, kun je je aanmelden. De loopbaanconsulent adviseert je dan wat betreft mogelijkheden en vervolgstappen.

Ja. IKBINDR kan je helpen met het vinden van de juiste scholing om in een ander beroep of andere sector aan de slag te gaan. Daarnaast doen we, mits aan de criteria wordt voldaan, een bijdrage van 50% van de scholingskosten met een maximum van € 2500.

Nee, wij hebben geen openstaande vacatures. Wel zijn er meer dan 300 werkgevers in Twente IKBINDR ambassadeur. Dat zijn werkgevers die Leven Lang Ontwikkelen belangrijk vinden en mee investeren in scholing van medewerkers. En dus ook in jouw toekomst als je hier solliciteert. Een overzicht van alle ambassadeurs vind je hier.

iKBiNDR Zakelijk

Voor iedere werkgever in Twente die Leven Lang Ontwikkelen belangrijk vindt. Samen investeren we in scholing van (nieuwe) medewerkers, zodat we talent en vakmanschap behouden in de regio.

Als werkgever sluit je je kosteloos aan bij IKBINDR, met de intentie Leven Lang Ontwikkelen meer zichtbaar en toegankelijk te maken. Je hoort hiermee bij een groeiende groep werkgevers, die allen samen willen investeren in om- en bijscholing. Wil een medewerker zich scholen? En voldoet hij/zij aan de criteria? Dan dragen we hier samen aan bij. De scholingskosten worden voor 50% gefinancierd door Twents Fonds voor Vakmanschap, de andere 50% door jou als werkgever.

Dit staat duidelijk beschreven in een stappenplan. Let op: Medewerkers melden zichzelf aan via de aanmeldbutton op de website. Mocht je als werkgever meer dan 7-8 werknemers hebben die zich tegelijk willen scholen, dan neem je contact op met je vaste loopbaanconsulent, die genoemd staat in de bevestiging die je hebt ontvangen op het moment dat je IKBINDR ambassadeur bent geworden.

IKBINDR is er alleen voor inwoners van Twente. Er zijn landelijk echter andere initiatieven, deze vind je hier.

Iedereen moet zich aanmelden vóór de start van de opleiding. De wachttijd voor het in behandeling nemen van een aanmelding is ongeveer 4-6 weken. We kunnen dit niet eerder of sneller behandelen. We werken op volgorde van binnenkomst.

{"id":22,"user_id":1,"folder_id":null,"name":"stappenplan","alternate":null,"path":"stappenplan.jpg","extension":"jpg","size":281770,"created_at":"2023-04-12T14:04:35.000000Z","updated_at":"2023-04-12T14:04:35.000000Z"}
Alle stappen van aanmelding tot toekenning van jouw scholingscheque Download het stappenplan!
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.