Omscholen en aan het werk in de Zorg?

Werken in de zorg is vooral werk doen dat veel betekent voor mensen die een zorgbehoefte hebben. Vanuit passie met compassie.

De populairste beroepen in de zorg zijn: verpleegkundige, activiteitenbegeleider, operatieassistent, kraamverzorgende, helpende gezondheidszorg, ambulancechauffeur, jeugd-jongerenwerker en groepsbegeleider.

Werken in de zorg, betekent veel geduld hebben, besluitvaardig en empathisch zijn. Je moet daarnaast goed kunnen communiceren, het leuk vinden om met mensen te werken, oog hebben voor detail en fysiek in goede conditie zijn. Gemiddeld duurt een studie om te starten met werken in de zorg, één jaar op mbo niveau 2. Op mbo niveau 3 is dit twee jaar.

{"id":439,"user_id":1,"folder_id":8,"name":"zorg_tekstbeeld","alternate":null,"path":"zorg_tekstbeeld.jpg","extension":"jpg","size":317859,"created_at":"2023-05-17T10:56:05.000000Z","updated_at":"2023-05-17T10:56:05.000000Z"}
Geen vak is ook zo breed als de zorg.

Er zijn talloze mogelijkheden. Van welzijnsmedewerker tot verpleegkundige, van kraamzorg tot woonzorgmedewerker. Veel informatie vind je terug op de landelijke campagnepagina IK ZORG. Omscholen naar een baan in de zorg is toekomstbestendig. Deze omscholing realiseer je met behulp van de scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap.

Is zorg jouw passie?

Meld je dan aan voor jouw loopbaangesprek en scholingscheque! Ook als je nog niet exact weet wat je wilt. Onze lijntjes zijn kort. De procedures eenvoudig. We zijn er om je te helpen! Zodat je de stap kunt zetten naar (ander) werk. Zodat je b(l)ij blijft in het werk dat je doet als je al in de zorg werkt. Of als je een stap wilt maken.

Welke stappen kan je nemen?
  • Kijk op ontdekdezorg.nl
  • Meld je aan voor een scholingscheque
  • Doe een loopbaangesprek
  • Kijk samen met de loopbaanconsulent waar jouw talenten en mogelijkheden liggen
  • Kies de scholing die daarbij past.
Laat je inspireren!

Deze kandidaten gingen jou al voor en werken nu met veel plezier in de zorg.

Lees verhalen uit de zorg
Een fijne en mooie werkplek vinden in de Zorg doe je natuurlijk bij onze IKBINDR ambassadeurs

Stuk voor stuk werkgevers voor wie Leven Lang Ontwikkelen belangrijk is en die samen met Twents Fonds voor Vakmanschap investeren in jou!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.