Ik wilde een écht vak leren.

Ineens wist ik het!

Ik weet al jaren dat ik wat anders wilde. Maar ik wist niet wat. En stiekem wachtte ik misschien wel een beetje tot iemand met HET idee zou komen.

Ondertussen werkte ik met heel veel plezier in een kledingwinkel in Borne. Je bouwt ook iets waardevols op met alle vaste klanten in het één op één contact. Toch sluimerde ergens op de achtergrond altijd de wens om écht een vak te kunnen uitoefenen. Om vakmanschap te leren.

Het stomme, of misschien wel mooie is, dat als je me vijf jaar geleden had voorgesteld pedicure te worden, ik had gezegd: ‘Wie, ik?’ Toch is dat wat ik geworden ben. Ik weet nog goed hoe ik met een vaste klant in de winkel aan de praat was hierover. En ineens wist ik het. Ik word pedicure! Het was echt mijn eureka momentje. Het toeval wil, dat een goede vriendin van mij dit al jaren is, maar toch heb ik nooit een ‘dat wil ik ook’ gevoel gehad, tot dat ene moment. Ik stond zelf gelijk ‘aan’ bij dit idee. Het was er zo ineens en ik kan nu alleen maar zeggen dat ik het geweldig vind om te doen.

Al vrij snel ben ik toen met de basisopleiding begonnen en daarna ook parttime mijn eigen praktijk gestart. Het is een mooi en dankbaar beroep. Je maakt mensen altijd blij. Door te gaan doen waar ik blij van werd, kreeg ik alleen nog maar meer energie en drive. En had al snel de wens om ook de medische kant van dit vak te ontdekken. Ik was echter nog maar zo kort geleden begonnen, dat zelf investeren nog niet mogelijk was. Gelukkig kon ik een aanvraag doen bij Twents Fonds voor Vakmanschap.

De opleiding medisch pedicure kon ik goed met mijn praktijk combineren. Kort voordat de opleiding van start ging, sloot de winkel waar ik werkte haar deuren en deze uren kon ik nu inzetten voor mijn studie. De aanvraag zorgde er óók voor dat ik in gesprek ging met het ROZ en dat was een hele waardevolle aanvulling. Ik heb via hen ook direct een cursus gedaan gericht op online marketing en een cursus Social Media. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren. Met hulp van mijn dochter heb ik een website gebouwd en flyers gemaakt.

Natuurlijk kost dit allemaal veel tijd. Je moet ook echt wel plannen. Ruimte vrij maken. Ik wilde het zó graag en geloof stellig, dat als je iets echt wilt, dat het ook lukt. Mijn gezin stond volledig achter mij, dit had ik ook echt nodig. Het is absoluut vol gas geven en school is zeker geen sinecure. Leren voor je theorie examen, is twee boeken uit je hoofd kennen en hoe dit toe te passen. En leren is ook zeker weer wennen. Ik ben niet van de zesjes. Als ik het doe, doe ik het goed en haal ik er alles uit wat er voor mij in zit. Ik ben er dan ook vol voor gegaan. De eerste lockdown gaf mij wat extra tijd voor de studie, daarna was het even vol gas om alle klanten weer te kunnen behandelen. Ze zeggen dat het drie tot vijf jaar duurt voordat je je praktijk vol hebt. Corona maakt het even lastig, maar ik doe er alles aan om dit binnen drie jaar te behalen. Mijn insteek voor de aanvullende opleiding medisch pedicure te gaan, is naast dat ik het heel interessant vind, ook om sneller te kunnen groeien als ondernemer.

Dat ik dit dankzij Twents Fonds voor Vakmanschap kon doen, heeft me echt het zetje gegeven dat ik nodig had. Als jij ook zo’n kans krijgt, ga ervoor! Of beter nog: Zoek de kans op. Ook als je nog niet weet wat je wilt. Ga in gesprek en praten. Want als je iets nieuws wilt doen, moet je het zelf doen! Er is niemand die het voor jou doet, je hebt het zelf in de hand. Dus niet afwachten of er wat gebeurt, maar er voor gaan! Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Het is best een fijn gevoel om trots op mezelf te zijn. Ik heb het uiteindelijk toch echt zelf gedaan en men zegt dat ik straal als ik over mijn vak praat en ermee bezig ben. Dat zegt genoeg!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.