Scholingscheque enorme stimulans!

Scholingscheque enorme stimulans!

Ik werk vanaf mijn 18e in de mode, waarvan de laatste 20 jaar bij Roetgerink in Enter. De eerste 8 jaar in het atelier en nu al 12 jaar op de damesafdeling in de verkoop. Een fijne plek, waar ik op dit moment nog met heel veel plezier werk en waar ik enorm veel heb geleerd. Toch kwam er vorig jaar een moment dat ik merkte dat ik nog een keer een stap wilde maken. Maar ik wist niet hoe. Of wat.

Ik ben een echt mensen-mens en heel creatief. Al jong leerde ik zelf dingen maken, keek ik bij mijn moeder de techniek af en vroeg haar alles wat ik wilde weten. Ik zeg ook wel eens gekscherend: ‘Ik ben met een naaimachine onder mijn arm geboren.’ De liefde voor dit vak zit echt in mijn hart. En mensen helpen ook. Niet alleen met de keuze van kleding, maar ook eerlijk met een goed advies. Het gaat ook niet altijd alleen over de kleding, maar in dit beroep is dat natuurlijk wel de aanleiding voor het gesprek dat je hebt. Ik hoor en zie veel en probeer altijd de glimlach te krijgen van iedereen die ik help. Vanuit een warme en professionele betrokkenheid heb ik de mooiste gesprekken en kan ik in een kort moment vaak veel betekenen. Zes jaar geleden kwam ik door het ziekzijn van mijn man, die gelukkig herstellend is, in het AVL in Amsterdam. Deze periode, maar ook de ervaring met de zorg en de support die we daar ontvingen, veranderde iets in mij. Ik was altijd al gericht op het helpen van mensen, maar voelde toen dat ik meer wilde gaan betekenen. En vanuit een andere invalshoek mensen wil gaan helpen en ondersteunen. Juist in een situatie waar mensen het vaak ook moeilijk hebben. Daar wilde ik meer mee doen. En mezelf verder ontwikkelen en verdiepen om dit te kunnen gaan doen.

Toch wist ik niet direct hoe ik dit op een andere plek kon vertalen naar scholing én een leuke baan. Daarom liet ik een profielschets maken bij Robin Joosten, coach. Via via hoorde ik vervolgens van de mogelijkheid van een scholingscheque. Door de test bij Robin en de gesprekken met de loopbaanconsulent van Twents Fonds voor Vakmanschap, kwam ik uit op medisch secretaresse. Een baan waar veel vraag naar is, maar die ook bij me past. Recent mocht ik al 2 ochtenden meelopen in het ziekenhuis en dat maakt me alleen nog maar meer enthousiast.

Natuurlijk is dat best pittig als je lang niet geleerd hebt. Ook vond ik het wel spannend toen ik begon en vroeg ik mezelf af of ik het nog kon. Maar leren kun je weer leren. Ik heb gewoon nagedacht hoe ik dat vroeger deed en heb dat ook nu weer toegepast: Aantekeningen maken, verslagen schrijven en veel oefenen. En dat werkt! Ik was bijvoorbeeld niet heel ervaren met Microsoft Office op de computer. Door elke dag 1,5 uur te oefenen gaat dit nu heel goed. De medische terminologie had ik in een schriftje uitgeschreven. En dit ging in mijn tas overal mee naar toe. Elke keer als ik even tijd had, sloeg ik het schriftje open en leerde ik. Ik heb inmiddels alle vier modules gehaald, met mooie cijfers. Dus ben geslaagd!

Door het doen van deze opleiding ben ik weer in beweging gekomen. Ik had het altijd wel in me, maar ik ontdek het nu weer en steeds meer, doordat ik me ben gaan verdiepen. Het is een ontdekkingstocht waar ik heel blij van word. Ik heb meer zelfvertrouwen, ook voor de toekomst en denk zelfs al na over vervolgopleidingen. Ik heb het gevoel dat ik ook nog niet klaar ben. Ik stond stil en ben nu weer in ontwikkeling. Eerder was het moment er niet. Nu wel. En ik ben enorm blij en trots dat ik met de scholingscheque de kans kreeg om te investeren in mezelf. Het feit dat de cheque er is, is een enorme stimulans.

Ik kan iedereen dan ook alleen maar aanraden om bewust na te gaan denken, waar je nu staat en of je dat wat je doet wilt blijven doen. Alleen daarmee heb je al een stap gezet. Vaak blijf je op een gegeven moment hangen. Spreek dat maar uit naar jezelf en ga op zoek naar de mogelijkheden. Door het gesprek met de loopbaanconsulent krijg je een nieuwe prikkel en uitdaging. Ze helpen je, jezelf te ontdekken en alles in kaart te brengen. En dat is heel waardevol.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.