Opleiding geeft direct verbreding!

Ga ervoor, het geeft veel voldoening!

Toen wij hoorden van Twents Fonds voor Vakmanschap hebben we gelijk actie ondernomen. Allebei werken we bij een hele leuke huisartsenpraktijk in Borne. En herkennen bij elkaar de kriebel om ons te willen verdiepen en ons werk als assistent uit te breiden met andere werkzaamheden.

Zoals het verhelpen van allerlei kleine acute klachten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gebroken teen, een bloedneus of een tand door de lip, maar ook keelpijnklachten. Hiervoor volgen we nu samen een opleiding. De theorie hebben we net afgesloten. De stageperiode van 9 maanden volgt nu. Daarna moeten we nog een examen doen en kunnen we zelfstandig functioneren en de huisarts actief ondersteunen bij het opvangen van patiënten met dit soort klachten.

Bijblijven vinden wij alle twee sowieso heel belangrijk. Dat is ook nodig. Blijven investeren in jezelf is gewoon goed en geeft voldoening. Door Twents Fonds voor Vakmanschap is dit financieel ook mogelijk. Het houdt je werk afwisselend en bijleren biedt nieuw perspectief. We hebben nu meer patiëntencontact en de combinatie is leuk.  Deze opleiding geeft ook direct verbreding in onze functie als doktersassistent. Als we nu aan de telefoon zijn met een patiënt bijvoorbeeld, helpt het ook bij andere vraagstukken die we tegenkomen. In de toekomst zal er ook steeds meer van een doktersassistent verwacht worden, mede ook door het tekort aan huisartsen, dus het is goed nu te investeren, zodat we ook bepaalde taken over kunnen nemen.

Wij krijgen op ons werk veel ruimte voor deze opleiding. Dat is wel belangrijk. Je investeert zelf veel van je tijd, maar het is prettig dat een werkgever meewerkt. Al met al zijn we erg blij dat we dankzij Twents Fonds voor Vakmanschap deze opleiding hebben kunnen doen. Ook collega’s hier en in andere praktijken zijn enthousiast als ze ons verhaal horen. Wij kunnen alleen maar zeggen: Ga ervoor! Het geeft veel voldoening en afwisseling in je bestaande werk.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.