Door kennis op te doen, draag je over!

Ik wilde leren, maar ook direct toepassen!

Ongeveer 13 jaar geleden begon ik bij Nielz in Almelo, als assistent bedrijfsleider. In de horeca voel ik mij helemaal thuis. Tijdens mijn zwangerschappen deed ik ook andere werkzaamheden en zo kwam ik in aanraking met HR, een onderdeel dat steeds meer aandacht vroeg door de enorme groei die wij doormaakten.

Inmiddels werken hier zo’n 80 mensen en werk ik niet meer op de werkvloer, maar ben ik verantwoordelijk voor alle personeelszaken. Een tak van sport die mij erg goed ligt, maar ook verandert gezien de verdere automatisering van bijvoorbeeld administratieve processen. En die aan de andere kant juist vraagt om een steeds meer persoonlijke benadering en andere invulling.

Eerder heb ik al een MBO-opleiding Personeel en Organisatie gedaan, maar ik ben nu eenmaal een type dat zich wil blijven ontwikkelen. Ik wil nieuwe uitdagingen aangaan, waar ik zelf ook sterker van word. Ik zag mezelf echter geen driejarige theorie opleiding doen. Ik wil leren, maar ook direct toepassen. En dat lukt met de opleiding die ik nu doe. Op mijn werk ben ik het bruggetje tussen medewerkers en werkgever. Ik ben ook vertrouwenspersoon.  

Mijn passie is mensen in hun kracht te zetten en de wereld daarmee wat mooier te maken. In deze opleiding vind ik de tools hoe dat te doen en hoe dit toe te passen in mijn werk. Ik haal nu veel meer informatie uit gesprekken en kan sneller tot de kern komen. Heel waardevol, want hiermee kan ik mijn rol als HR medewerker nog beter uit kan voeren. Ik ervaar nu al dat ik krachtiger ben geworden in mijn communicatie.Natuurlijk kom ik mezelf ook tegen in de opleiding. Daar groei ik niet alleen van als persoon, ik leer mijn eigen kansen en mogelijkheden ook nog beter kennen en sta daardoor ook anders in de groep. Ik leer omdenken en positief omdraaien. Door kennis op te doen, draag je over.

Als werkgever is het heel belangrijk om je werknemers écht te zien en samen te kijken waar nog ruimte is voor groei en ontwikkeling.  Dat deed mijn werkgever bij mij en als HR verantwoordelijke doe ik dat ook naar de medewerkers.

Twents Fonds voor Vakmanschap is een top manier om mensen te stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Dat komt echter niet vanzelf. Dat kan alleen door zelf ook stappen te maken en actie te ondernemen. En zodra je dat gaat doen, zul je zien dat er van alles op je pad komt dat daarbij past. Ik dacht eerst, en dat was eerlijk gezegd ook wel een beetje mijn weerstand, moet ik naast mijn baan en als alleenstaande moeder van drie kinderen dat wel gaan doen, weer naar school? Daar had ik niet veel zin in. Maar als je iets vindt dat je direct kan toepassen en dat past bij je eigen drive, dan kost het geen energie, dan krijg je energie, zelfvertrouwen en noem maar op.

Twents Fonds voor Vakmanschap kwam voor mij op het juiste moment op mijn pad. Het heeft mij een mooie duw in de goede richting gegeven. Ik had altijd al honger naar meer kennis en verlangen naar ontwikkeling en dit wordt nu ingevuld.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.