Vrijheid om mijn passie te volgen!

Leren geeft energie!

Vrijheid om mijn passie te volgen. Dat is samengevat wat ik door Twents Fonds voor Vakmanschap nu kan doen. Ik ben de laatste 28 jaar werkzaam geweest in ploegendienst in de procestechniek. En nu op een leeftijd gekomen dat dit fysiek zwaarder wordt en ik eigenlijk toe ben aan een nieuwe uitdaging, waar ik weer energie van krijg. Mijn werkgever bood mij een outplacementtraject aan, om dit samen met een loopbaancoach te onderzoeken.

Als kind was ik een echt autojongetje. Mijn eerste schreden in mijn loopbaan zette ik ook in de sector transport & logistiek. Naast mijn werk ben ik vrijwilliger bij het Rode Kruis waar ik chauffeur ben van het noodhulpteamvoertuig. Dat is wel écht mijn plek. Ik heb dan ook alle rijbewijzen, OGS (optische & geluid signalen) bevoegdheid en daarnaast mijn lesbevoegdheid voor VCA, sociale vaardigheden, digitale tachograaf, verkeer & techniek en Code 95.

Wat ik uiteindelijk wil en wat goed aansluit bij mijn wensen, is om als ZZP-er aan de slag gaan op het gebied van gespecialiseerd rijdocent optische en geluidssignalen. Hiervan zijn er nog geen 200 in Nederland. Omdat dit beroep niet direct mijn arbeidsmarktpositie versterkte, gezien het aantal vacatures voor deze functie, was aanvullend een baanintentie een voorwaarde voor het toekennen van de scholingscheque. Inmiddels loop ik nu al stage bij het bedrijf dat deze intentie gaf. Vanaf maart ga ik hier aan de slag als instructeur voor code 95.

Je komt als nieuw tandwiel in de versnellingsbak, maar eenmaal begonnen schakelt alles ook gelijk. Je komt weer terug in het vak én met de doelgroep in aanraking en daar krijg ik nu al enorm veel energie van. De trainingen geven is didactisch een hele leuke uitdaging. Want  je hebt te maken met beroepschauffeurs die ineens een hele dag in de schoolbanken moeten zitten.

Vrijheid is voor mij het allerbelangrijkste. En met dit fonds heb ik de vrijheid om mijn passie te volgen. Ik heb ook een ondernemersplan geschreven. Eigenlijk ben ik deels al ondernemer doordat ik al langer trainingen geef en ook veel bedrijven help met internetmarketing, waar ik ook veel van af weet. Als ondernemer bepaal je zelf je uren. Dat hoeven er geen veertig te zijn, maar kunnen er ook zomaar zestig worden omdat je doet wat je echt leuk vindt. En dat gevoel heb ik nu ten volle. 

Twents Fonds voor Vakmanschap laat zien dat er mogelijkheden zijn voor een flinke steun in de rug. Zo heb ik dat zelf tenminste ervaren. Je kunt hierdoor verder kijken en je bent minder gebonden om te blijven doen wat je deed. Dit fonds heeft in mijn ogen zeker ook maatschappelijk een hele belangrijke functie en stimuleert de Twentse economie. Dankzij het fonds kan ik investeren in mezelf en ook nog eens op het vlak waar mijn passie ligt. Leren geeft energie. Het is best een pittige opleiding. Maar het geeft mij het gereedschap straks die vakman te zijn. Ik wil kwaliteit leveren en dat is wat deze opleiding mij brengt.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.