Ik heb mijn plezier in mijn werk terug gekregen!

Als ik het over mocht doen, deed ik het zeker weer. Dan deed ik het nog eerder!

Mijn vrouw las op Twitter een verhaal van een kandidaat, die via Twents Fonds voor Vakmanschap zich omschoolde van een kantoorbaan naar vrachtwagenchauffeur. Twee minuten later vlogen mijn ogen over de regels. Het sprak mij direct aan, want ik wilde al langere tijd wat anders.

Ooit, in mijn jongere jaren, had ik een vrachtwagenrijbewijs gehaald. Gewoon omdat me dat toen al aansprak. Uiteindelijk heb ik daar niets mee gedaan en ben ik in de techniek gaan werken. Ik heb daar mooie jaren gehad. Maar na 25 jaar ging mijn werkgever failliet. Daarna kwam ik bij een montagebedrijf terecht, waarbij ik door het hele land aan het werk was. Ik merkte echter aan mezelf dat dit niet mijn ding was en had al vaker nagedacht om mijn rijbewijs weer te actualiseren. Ik had het papiertje natuurlijk al wel, maar geen ervaring. Wilde ik als chauffeur aan het werk, dan moest ik allereerst weer een aantal rijlessen hebben en ook mijn Code 95 halen. Dan moet je niet alleen helemaal opnieuw beginnen, dat kost financieel een hoop geld en dat hadden we niet. Toch speelde die gedachte vaak. En toen kwam deze Tweet.

Ik heb direct contact gezocht. Kort erna kreeg ik loopbaanconsulent Eric aan de telefoon. Ik heb goede gesprekken met hem gehad en Eric heeft me geholpen mijn motivatie op papier te zetten. Want schrijven is niet echt mijn ding. Ik kan het wel vertellen, maar om het ook op papier te zetten is wat anders. Snel daarna kreeg ik de beschikking en kon ik beginnen. Dat gevoel was fantastisch. Het gaf mij direct een heleboel lucht, een enorme drive, motivatie en vooral ook een goed gevoel dat zoiets ook voor mij bestond. Dat dit kon.

Ik heb in 1 week tijd code 95 gehaald. Gevolgd door een opleiding heftruck en reachtruck en ook deze certificaten heb ik via Twents Fonds voor Vakmanschap gehaald. Tegelijkertijd kon ik ook beginnen met de rijlessen. Het was echt wel weer wennen om te rijden, omdat ik natuurlijk na mijn rijbewijs nooit meer gereden had. Je mist dan de ervaring. Die doe je op in de praktijk. Ik leer ook nu nog elke dag. En heb die kans ook gekregen. Eerst bij het eerste transportbedrijf waar ik met veel plezier heb gewerkt en nu via hetzelfde uitzendbureau, bij BMI Bouwmaterialen. Mijn eerdere ervaringen in de bouw maken dat ik de cultuur al ken en het scheelt in de materialenkennis, hoewel ik waar ik kan, ook in het magazijn mijn handen graag laat wapperen, want daar leer ik ook nog weer bij.

Ik ben enorm blij met alles wat het me heeft gebracht. Het heeft me écht mijn plezier in mijn werk teruggeven.

Ik heb het nooit onderschat, maar omswitchen was wel wat moeilijker dan ik dacht. Met name het rijden. Als je op oudere leeftijd gaat switchen, ben je misschien ook wat minder flexibel. Het is best veel leerwerk en ik wil natuurlijk ook niet onderdoen voor een ander. Ik heb dus best hard voor moeten werken en kreeg het niet cadeau. Dat hoeft ook niet. Ik heb er heel veel aan gehad. Niet alleen heb ik nu een fijne baan, waar ik met plezier naar toe ga, ik ben ook als persoon gegroeid. Ik heb het aangedurfd me om te scholen. En ik heb het allemaal gehaald. Dat geeft ook een goed gevoel. Je ontwikkelt jezelf als persoon ook echt. Iedereen heeft onderweg wel eens de gedachte: ‘Waar ben ik aan begonnen.’ Ik ook. Je moet ook zoveel dingen weten. Maar als ik het over mocht doen, deed ik het zeker weer. Sterker nog, dan deed ik het nog eerder!

Gisteren nog, had ik ook weer zo’n mooie rit en dan denk ik: Hier deed ik het voor, voor dit gevoel!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.