Laat je niet belemmeren!

Ineens kon ik voor mezelf kiezen!

Ik wilde al best wel lang de opleiding doktersassistente doen en had ook al een toezegging voor een stageplek, nodig voor mijn opleiding. Het kostenaspect was echter een ander verhaal. Totdat ik bij Twents Fonds voor Vakmanschap terecht kwam en een aanvraag deed. Wat was het spannend!

Niet alleen het opzeggen van mijn baan bij de een landelijke drogist, na meer dan 18 jaar, die me deze stap overigens enorm gunden, maar eerst natuurlijk of mijn aanvraag goedgekeurd zou worden. Dat ging heel snel. Zo snel dat het mij ook wel een beetje overviel.  

Ineens kon ik ook echt voor mezelf kiezen. Je gezin gaat toch altijd voor en dat laat je draaien zoals het is. Ik dacht altijd wel: Mijn tijd komt nog wel. En dat is ook zo, zelfs sneller dan gedacht. Het is geweldig dat je kunt studeren en op deze manier in jezelf en je toekomst kunt investeren. Natuurlijk moet ik zelf ook aan de bak. Het is een pittige opleiding van 15 maanden. MBO-4 versneld. Ik ga 1 dag per week naar school, de andere dagen loop ik stage of studeer ik. Vroeger vouwde ik ‘s avonds de was bij de TV, nu terwijl ik webinars kijk. Maar ik kan het goed combineren. 

Ik hoop natuurlijk dat ik met deze opleiding een hele leuke baan als doktersassistente vind. De opleiding is zo breed dat ik ook in het ziekenhuis kan werken of bij de GGD. Ik krijg door de opleiding veel nieuwe energie, ontmoet nieuwe mensen en ik voel me er heel goed bij dat ik als doktersassistente straks nog meer kan betekenen voor mensen.  

Kortom, ik ben enorm blij dat ik deze kans heb gekregen en de stap heb genomen. En ik kan het een ander ook alleen maar aanraden. Er is zoveel te leren en te ontdekken. Je kunt je op deze manier goed ontwikkelen. Laat je dus niet belemmeren door routines en vaste patronen, breek daardoor en vraag gewoon de cheque aan. Zie het als een eerste stap! Je ziet wel waar je uitkomt, je zet sowieso iets in beweging! 

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.