Ik kan meer dan ik dacht!

Een jaar flink aanpoten, dat werpt straks vruchten af.

Door omstandigheden zat ik in de bijstand. Na mijn scheiding moest ik verhuizen en de kinderen naar een andere school. Het was belangrijk daar eerst weer een stuk rust, regelmaat en ritme in te vinden. Toen dat er weer was, kwam er ook weer ruimte voor mezelf en wilde ik graag weer aan het werk.

Solliciteren bleek echter best moeilijk. Ik kreeg veel afwijzingen of hoorde zelfs helemaal niets. Ik zag het best wel even somber in na de zoveelste sollicitatie. Je wordt daar dan toch ook wat onzeker van. Ik ben daarom naar de  gemeente gestapt met de vraag of zij iets voor mij konden betekenen.

Mijn werkcoach was erg enthousiast over mijn eigen motivatie. Ze is daarom ook met mij op zoek gegaan naar een richting die bij mij past en waar ook werk in te vinden is en zo kwam ik terecht bij Verkeersschool Brünen. In eerste instantie voor een gesprek om te kijken of de opleiding rij-instructrice iets voor mij zou zijn. Hier had ik zelf ook al wel eens naar gekeken, maar ik had niet de financiële middelen om een dergelijke opleiding te betalen.

Eenmaal bij René Brünen aan tafel, vielen alle kwartjes op de juiste plek. Hij zag mijn CV en bood me, tijdens het gesprek over de opleiding, ook een baan aan als administratief medewerkster. Daarnaast kan ik de opleiding rij-instructrice doen en als ik over een jaar klaar ben maak ik hier een combi-baan van. Een week later was ik al aan het werk. De opleiding wordt betaald door de gemeente Enschede en Twents Fonds voor Vakmanschap samen.

Thuis ben ik alleen mama en nu ik weer aan het werk ben en deze opleiding volg, kom ik ook weer toe aan Maureen. Ik was al best vroeg moeder en dan lijkt het er niet van te kunnen komen, investeren in jezelf. Dat is wel jammer. Je blijft hangen in iets dat ooit was maar niet meer is en iedereen om je heen ontwikkelt zich verder. Ik had al wel eens eerder gekeken, maar als je in de bijstand zit hou je niets over en dan hoef je niet eens aan opleiding te denken. Terwijl het wel heel belangrijk is.

Door deze baan en opleiding groei ik weer als persoon en sta ik anders in het leven. Ik ben nu al meer zelfverzekerder. Ik ben weer uit huis, voel me nuttig en ben weer bezig. En aan het eind, als ik de opleiding gehaald heb, kan ik trots zijn op mezelf. Ik moet goed plannen en mijn momenten zoeken om thuis, werk en opleiding te combineren. En regelmaat toepassen. Het is een jaar flink aanpoten, maar dat werpt straks ook de vruchten af. Nu al, want ik ben weer onder de mensen en investeer in mezelf. En dat voelt heel goed!

Ik kan anderen die dit lezen alleen maar aanmoedigen ook een stap te zetten. Het gaat je zoveel brengen. Je gaat positiever over jezelf denken, je ontwikkelt jezelf en je staat anders in de maatschappij. En ook ik ken echt wel de belemmerende gedachten van te druk met de kinderen en zo’n Fonds is vast niet voor mij. Maar weet je? Werken is voor mij eigenlijk een stukje rust geworden. Een stukje alleen van mij. Het vult andere behoeftes in, samen met mijn opleiding. En ik ben erachter gekomen dat ik meer kan dan ik dacht. Ik kan heel goed praktisch denken en schakelen tussen mijn gezin, opleiding en werk. Ben flexibeler dan ik wist en verbaas me over mijzelf en over alles wat ik voor elkaar krijg. Tuurlijk kon ik mijn dagen thuis ook wel vullen. Maar dit brengt mij zoveel meer. En dat geeft me een enorm goed gevoel!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.