Door meer kennis kan ik groeien!

Niet twijfelen en gewoon doen. Leren is hartstikke leuk!

Mezelf kunnen ontwikkelen is belangrijk. Ik vind het fijn dat ik steeds meer kennis krijg en bij voorkeur ook graag zo breed mogelijk. Niet alleen in het algemeen, maar ook om me in mijn baan te blijven ontwikkelen. Kennis is voor mij echt belangrijk, want het maakt mijn werk nog leuker en interessanter en ik kan er mijn beroep nog beter door uitoefenen. Bovendien kan ik hiermee op den duur groeien naar een andere functie binnen het zwembad.

De opleiding die ik heb gedaan is een opleiding Technische Dienst, TD2, gegeven door Sportfonds Nederland en specifiek gericht op het zwembad. Het is een werk gerelateerde opleiding waarin ik heel veel handvatten heb gekregen om de theorie goed toe te kunnen passen in de werkzaamheden. Ook wordt er veel aandacht gegeven aan materiaalkennis en alle wet- en regelgeving in deze opleiding, waar je dan ook dieper op in gaat. Van heel veel dingen was ik wel op de hoogte omdat ik al veel in de zwembadtechniek heb gewerkt. Maar het bijspijkeren van mijn kennis heeft ervoor gezorgd dat ik nog weer strakker op de controles zit. Het regisseren en vroegtijdig signaleren is belangrijk in mijn werk en dat zit nu weer meer in mijn systeem dan voordat ik deze opleiding deed. Dat zorgt ervoor dat ik eerder kan anticiperen doordat ik nog beter weet waar de prioriteit ligt vooral omdat ik ook weer nieuwe kennis heb die belangrijk is voor de uitvoering.  

We zijn ook bezig geweest met omgevingswet en de regelgeving rondom om water in zwembaden. Dit zal meer verdieping krijgen in TD3 opleiding. Ik vind het echt interessant om hier ook mee verder te gaan en deze opleiding ook nog te doen. Het niveau wordt wel zwaarder maar ik denk wel dat het goed gaat en vooral interessant is. Ook omdat gemeente Almelo bezig is met een nieuw zwembad. Daar gaan we werken met nog weer nieuwere methodieken en andere materialen dan nu.

Veel mensen weten niet dat er een specifieke opleiding is voor een Technische Dienst van een zwembad. Heel veel mensen weten ook niet wat er allemaal schuilgaat achter de coulissen qua techniek bij sporten of zwemmen. Het werk dat ik doe bestaat ook heel veel uit coördineren en keuren van allerlei onderdelen. Alles waar een kind mee kan spelen, moet gekeurd zijn en aan allerlei regels voldoen. Daar gaat veel tijd in zitten en dit vraagt de nodige en meest up to date kennis.

Ik vind het leuk dat ik zowel met mijn handen bezig ben als met mijn hoofd. Ook dat ik collega’s dingen kan leren. Met ze mee kan denken en ze helpen zoeken naar de reden waarom hun berekening van bijvoorbeeld waterwaardes niet klopt bij controle. En ze te helpen dit inzicht te verkrijgen. Ik voer ook nog andere werkzaamheden uit binnen het sportcomplex en ik ben technisch medewerker voor meerdere locaties van Sportbedrijf Almelo. Een collega doet dit voor de andere locaties. Als hij er niet uitkomt ondersteun ik. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de facilitair medewerkers voor mijn locaties. De coachende rol is een rol die mij zeker ook ligt en aanspreekt en ook dit komt aan bod in de opleiding. Mijn werkgever stimuleert het bijscholen en dat vind ik als werknemer heel positief en belangrijk.

Ik kon school goed combineren met mijn werk. Ik ben best wel makkelijk qua leren en stampen. Leergierig zijn en doorzettingsvermogen zijn wel de twee belangrijkste eigenschappen die je moet hebben om zoiets te doen. Het was af en toe wel veel of even pittig, want ik heb ook nog een jong gezin, maar het ging toch van een leien dakje. Dat komt ook doordat je met meerdere mensen in de opleiding zit en je dus deelt met andere studenten over wat je tegenkomt en leert en dat is weer heel leuk. Daar krijg je dan weer energie van. Het leuke is dat we ook nu nog regelmatig contact hebben met elkaar over dingen die je in de opleiding hebt geleerd en in de praktijk tegenkomt.

Het komt erop neer dat je de knop moet omzetten en gaan. Niet twijfelen en gewoon doen. Het is hartstikke leuk. Je ontwikkelt jezelf weer. Ik heb meer en nieuwe kennis opgedaan. Daardoor heb ik meer structuur in mijn werkzaamheden en eigenlijk ook weer meer fun in mijn werk.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.