Je weet nooit teveel......

Je moet op een gegeven moment bijblijven!

Dat vind ik ook echt. Ik ben altijd wel bezig geweest om mezelf verder te ontwikkelen. Ik werk inmiddels vier jaar bij Carel Lurvink als Technical Support medewerker. Mijn werkgever motiveert scholing ook, door er in gesprekken naar te vragen. Tijdens zo’n gesprek heb ik aangegeven dat ik graag een opleiding elektrotechniek wilde doen.

Ik werk op de Technische Dienst en doe onder andere het onderhoud van heel veel verschillende soorten schoonmaakmachines voor onze klanten. Vroeger was de techniek in deze machines vooral mechanisch, maar tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van printplaten en andere technologische ontwikkelingen. Het is allemaal veel meer computergestuurd en het is belangrijk om ook al deze nieuwe technieken aan te leren en bij te blijven.

Via mijn werkgever kwam ik in contact met Twents Fonds voor Vakmanschap. Na mijn aanmelding heeft de loopbaancoach mij geholpen met de aanvraag voor de cursus Elektrotechniek voor gevorderden. De cursus ‘Machineveiligheid’ is ook onderdeel van de opleiding, dus ik heb zelfs twee certificaten behaald.

Alles wat ik geleerd heb, heeft mij over de hele breedte nog meer vakmanschap opgeleverd, dat ik direct kan toepassen in de praktijk. Je moet hiervoor natuurlijk ook zelf wat doen en echt tijd investeren. Het komt niet gewoon aanwaaien. Dus naast mijn werk overdag, moest ik ’s avonds en in het weekend aan de studie. Als je zoiets doet, moet je wel gemotiveerd zijn, anders moet je het niet doen.

Ik moest er wel echt weer even inkomen. Het was best even wennen in het begin, weer in de boeken. En hoewel ik altijd in de techniek heb gezeten, moest ik ook behoorlijk wat nieuwe theorie leren. Absoluut niet erg, want ik heb heel veel geleerd. En ben nu nog allrounder geworden. Nog meer vakman geworden. En daar ben ik heel blij mee, want je weet nooit te veel! Ik heb me weer verder ontwikkeld en kan mezelf nu op nog meer vakgebieden inzetten.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.