Door scholing groei ik in mijn werk!

Ik krijg door scholing meer plezier in mijn werk

Toen ik jaren geleden begon bij Steggink kon ik wel zien en merken dat ik de kennis niet had, die nodig is voor het werk dat we hier doen. Werken in de techniek leek me altijd al wel interessant. Leren was vroeger echter wel wat lastig. Vanaf groep vier ging in naar het speciaal onderwijs en daarna door naar het praktijkonderwijs. Mijn stageplek vond ik bij Steggink. 

Naast mijn stage mocht ik hier zoveel uren als ik wilde komen oefenen en kreeg ik een bijbaan op de zaterdagen. in die tijd heb ik me veel ontwikkeld. Op school gaven ze aan dat ik beter kon gaan werken. Mijn ouders hebben mij toen gemotiveerd niet te stoppen met leren. Net zoals mijn werkgever. Na mijn stage werd ik aangenomen en ben ik gelijk begonnen met de opleiding TIG lassen bij SMEOT, niveau 1. Daarna heb ik niveau 2 en 3 ook gevolgd en gehaald. Doordat ik in de praktijk werk met de theorie, gaat school nu veel beter. En dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. Waar ik eerst alles moest vragen, ben ik nu inmiddels degene die kennis kan overdragen aan collega's en werk ik zelfstandig. 

Ik vind het mooi dat mijn werkgever scholing stimuleert. Ze bieden de mogelijkheid en ondersteunen iedereen. Goed dat ze dat doen. Want hierdoor kan ik groeien in mijn werk en in mijn vakkennis. Mijn werkzaamheden zijn daardoor uitgebreid. Ik kan nu bijna alles lassen omdat ik deze diploma's heb gehaald. Hierdoor heb ik meer plezier in het werk. Ook doordat ik nu anderen uit kan leggen wat ze moeten doen en een las kan voordoen. Begeleiden van anderen vind ik erg leuk om te doen. Door alle opleidingen die ik heb gedaan, overzie ik zelf meer en kan ik duidelijk maken dat als je dit en dit niet doet, wat dan het gevolg is. 

Ik kan theoretisch zeker nog verder groeien. Daarom begin in ik september aan niveau 4. Hiermee verbeter ik mezelf nog meer op het gebied van lassen. Als ik dit niveau heb behaald, ken ik alle materialen en beheers ik alle lastechnieken. Ook krijg ik door deze opleiding een nog breder overzicht op het proces, zowel theoretisch als praktisch. Hoger dan dit niveau gaat het lassen ook niet. 

Hierna ga ik specialistische opleidingen volgen, maar eerst in september niveau 4. In maart 2024 ben ik klaar. Ik laat dan graag weten hoe het is gegaan en wat het me nog meer heeft gebracht!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.