Soms is er een moment in je leven dat voor omslag zorgt.

In het diepe springen heeft mij veel gebracht!

Soms is er een moment in je leven dat voor omslag zorgt. Als zo’n moment zich aandient, dan zorgt dat vaak voor een andere keuze. Door de scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap kon ik die andere keuze ook maken. Een keuze waarmee ik mijn dromen kon omzetten in realiteit en meer mijn hart kon gaan volgen.

Ik ben 18 jaar werkzaam geweest als verzorgende IG. Toen de kinderen klein waren ben ik gaan werken als zelfstandige medisch pedicure. Hierdoor kon ik mijn eigen tijden indelen en was alles goed te combineren. Het overlijden van mijn moeder, maar ook het ontdekken van mijn ADD zorgde meer dan twee jaar geleden voor een grote omslag in mijn leven. Toch heb ik daar iets positiefs uitgehaald. Juist! Door meer voor mezelf te kiezen, mijn hart te gaan volgen en te gaan doen wat bij mij past. In mijn geval betekende dat iets te gaan doen met mijn creativiteit, ook weer als eigen ondernemer.

Toen er door Corona ineens meer tijd ontstond omdat ik minder kon werken in mijn praktijk, ben ik aan de slag gegaan met mijn toekomst. Ik ben begonnen met het maken van een moodboard en een wordcloud en kwam op die manier uit op de opleiding interieur ontwerp & styling. Iets wat eigenlijk al jaren borrelde in mijn hoofd.

Onderzoek leverde vervolgens een gunstig perspectief op want cijfers wezen uit dat de woningbouw en woonbranche een enorme groei doormaakten (en nog steeds) en dat er veel werk en opdrachten te vinden zijn in dit vakgebied. Daarnaast investeren steeds meer mensen in hun huidige woning, aangezien door de krapte op de woningmarkt verhuizen niet altijd een optie is. Hierbij kunnen ze vaak de hulp van een deskundige ook goed gebruiken.

Begin dit jaar ben ik geslaagd voor mijn examen en mag ik mij officieel interieurontwerper en stylist noemen. Inmiddels heb ik mijn eerste opdrachten al voltooid. Op dit moment combineer ik het nog met de pedicurepraktijk. Het komende jaar wordt een jaar van groei. Nog meer leren over het vak, me blijven verdiepen in materialen, stage lopen bij een interieurwinkel en een interieurstylist en mezelf zichtbaar maken met mijn bedrijf Stylest Wanderlust. Stylest is een samenvoeging van stylen en de eerste letters van mijn voornaam. De naam Wanderlust betekent erop uitgaan, ontdekken en op zoek gaan naar nieuwe dingen ook buiten je comfortzone. Heel tekenend voor mij. En vooral voor het stuk dat achter mij ligt en de ontdekkingen die ik daarin gedaan heb.

Het leven is een reis, waarbij de weg wordt gevormd door de keuzes die je maakt. In mijn geval nu ingegeven door mijn passie dat ik mensen mee mag nemen op reis, een stijlvolle reis, naar hun eigen plek in huis. Of waar ik een hotel, b&b, sportkantine of horecagelegenheid voorzie van een frisse en nieuwe inrichting. 

Een opleiding doen is natuurlijk best pittig, ondanks dat ik het met heel veel plezier heb gedaan. Ook het examen was best een uitdaging. Toch heb ik het gewoon gehaald. Dat was niet zomaar vanzelfsprekend. Soms waren er echt wel momenten dat het even zwaar was. Mijn man, gezin en mensen om mij heen hebben mij enorm ondersteund en dat is echt heel fijn. Iets om dankbaar en blij om te zijn. Naast dat je een enorme innerlijke drive hebt omdat je doet wat je zo ontzettend graag wilt, heb je ook een dosis doorzettingsvermogen nodig en moet je echt wel ondernemend, enthousiast, nieuwsgierig en leergierig zijn, om scholing te combineren met alle andere aspecten van je leven. Voor mij herkenbare eigenschappen. Ik word heel blij van nieuwe dingen leren. 

Ik kan dan ook alleen maar tegen iedereen zeggen die nadenkt over een carrièreswitch of scholing: Twijfel niet en ga je passie achterna. Ga doen waar je blij van wordt. Je kunt nog zoveel beren op de weg zien, maar je moet er gewoon voor gaan. Het zou zonde zijn als je later denkt, had ik maar.....Je komt weer in beweging door wat anders te doen, je wordt er een ander mens van en de wereld gaat weer open als je nieuwe dingen doet. Geloof in jezelf. Daarmee verbreed je je horizon en dan ontstaat er ruimte om te gaan proberen.

Mijn ervaring is dat bij veel mensen er vaak al wel wat in het hoofd dwarrelt en deze cheque helpt dan gewoon echt. Als ik die niet had gekregen, had ik mijn scholing uit moeten stellen. De financiële bijdrage helpt veel mensen denk ik wel om de stap te maken. Ik ben er enorm dankbaar voor. De opleiding kunnen doen was al een cadeautje, doordat je met mensen omgaat die dezelfde passie hebben en dat voedde mij met zoveel plezier en blijheid. Een thuiskomen bij mezelf. En nu mag ik met al deze kennis andere mensen helpen met iets waar ik zelf zo blij van word. Thuiskomen bij mezelf vertaalt zich door dit werk dan ook naar een thuiskomen voor de ander. Mooier kan het niet.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.