Op naar een goede tweede helft!

Ik kan weer volop vooruit!

Ik zat in de WW en wilde heel graag weer aan het werk. Eigenlijk was ik een beetje de weg kwijt. Weer een baan vinden was best moeilijk, vooral ook gezien mijn leeftijd.

Via via kwam de opleiding sportmasseur op mijn pad. Ik heb mijn hele leven zelf enorm veel gesport, heb ook les gegeven op diverse fitnessscholen en ben yogadocent. Deze opleiding paste dus heel goed. Ook bij de richting die ik op wilde, namelijk weer in een sportschool werken.  

Het duurde even voor ik groen licht kreeg op mijn aanvraag. Ondertussen vond ik werk als nachtportier bij een hotel, waar ik overigens ook nog steeds parttime werk. Eenmaal begonnen met de opleiding sportmasseur werd die baan bij een sportschool ineens ook werkelijkheid. Ik werk nu bij Circle Fit in Almelo, waar ik mensen begeleid en waar ik in de toekomst als sportmasseur ingezet kan worden. Ik weet zeker dat het feit dat ik al aan deze opleiding begonnen was, bijgedragen heeft aan het verkrijgen van deze baan. 

Terwijl ik helemaal geen studiebol ben, ben ik nu dus mijn passie aan het studeren. En het is geweldig om te doen. De opleiding en ook deze nieuwe baan erbij, die samen perfect aansluiten op de wensen die ik had. Ik ben dan ook enorm gemotiveerd. En haal heel veel positieve nieuwe energie hieruit. 

Ik denk wel eens... WOW ik heb gewoon dat diploma straks. In mijn tijd was studeren niet aan de orde, je ging gewoon de zorg in. Niet echt mijn ding en ik ben dan ook de sport in gegaan. Eigenlijk had ik de CIOS(tegenwoordig mbo sport en bewegen) willen doen, maar ik werd daarin niet gemotiveerd.

Ergens binnenin blijft er altijd wel een minuscuul verlangen, dat je dit toch wilt doen en hoe klein dat ook is, dat kun je zelf groot maken. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor anderen die in eenzelfde situatie zitten. Laat dit groeien door je eigen wens neer te zetten. Geloof in jezelf en dat wat je wenst. Dat dit ook gaat gebeuren. En maak van daaruit stapjes. Zo heb ik het gedaan. 

Door Twents Fonds voor Vakmanschap ben ik in mijn oude passie terecht gekomen. Ergens al afgeschreven, althans zo voelde dat voor mij, kan ik nu weer voluit vooruit. Dat papiertje dat ik straks heb, geeft nu al een bepaalde waarde. En het zet me ook aan tot meer wensen qua opleidingen die hierna zeker nog volgen! 

Ik ben heel dankbaar dat ik het item over Twents Fonds voor Vakmanschap gezien heb op TV. Als ik het niet gezien had, was dit allemaal nooit gebeurd. Ik ben weer blij en zeg nu: Op naar een goede tweede helft!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.