Baan Zoekt Jou. Een eigenwijze en eigentijdse loopbaan ervaardag.

Ook in Twente hebben we er last van: personeelstekort. Onder andere doordat niet iedereen op de juiste plek werkt. Er is dan sprake van een mismatch. Baan Zoekt Jou daagt werkenden, werkzoekenden en werkgevers uit om buiten de gebaande paden te zoeken naar een verrassend goede match.

Geen functie-eisen
Tijdens deze loopbaan ervaardag openen werkgevers hun deuren, zodat een deelnemer de sfeer kan proeven binnen het bedrijf. Het bijzondere aan dit evenement? Er zijn geen functie-eisen en er wordt niet gekeken naar een CV, maar het bedrijf krijgt gemotiveerd bezoek uit een onverwachte hoek. Alles is mogelijk en iedereen is welkom. Een eigenwijze en eigentijdse manier vol mogelijkheden en kansen, passend bij de arbeidsmarkt van nu.

Zo’n traject moet natuurlijk wel goed begeleid worden. Het Loopbaanstation geeft die begeleiding en laat beide partijen ook na de ervaardag niet meteen los. Ze gaan samen om tafel en onderzoeken bij een match wat er nodig is om klaargestoomd te worden voor het vak.

Wat levert Baan Zoekt Jou voor bedrijven op?

  • Het bedrijf levert op een eigentijdse wijze een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid en mobiliteit van werknemers om hiermee de mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen.
  • Baan Zoekt Jou geeft de gelegenheid om het bedrijf in de regio meer op de kaart te zetten.
  • Het bedrijf geeft op een andere manier invulling aan het werven van personeel.
  • Potentiële werknemers krijgen ondersteuning op het gebied van loopbaan, ontwikkeling en scholing.

Uitgelezen kans
Voor de deelnemers die mee gaan lopen bij de bedrijven is het de uitgelezen kans om een kijkje te nemen in een andere branche. En ze krijgen een mooie gelegenheid om zichzelf te presenteren bij een bedrijf en motivatie en inspiratie op te doen in een specifieke functie. Ze kunnen een mogelijke volgende stap maken in hun loopbaan én krijgen ondersteuning in loopbaan- en opleidingsadviezen.

Meld je bedrijf snel aan
Om Baan Zoekt Jou tot een succes te maken is het belangrijk dat bedrijven met een personeelstekort zich voor 1 september aanmelden op de website www.baanzoektjou.nu. Daar kunnen zij een profiel invullen, zodat bezoekers een goed beeld krijgen van het bedrijf en de werkzaamheden. Na aanmelding wordt er contact opgenomen door Het Loopbaanstation. Zij stemmen af welke datum goed uitkomt en begeleiden het traject tot een succes. Baan Zoekt Jou loopt tot 27 oktober 2022 en is voor deelnemende bedrijven kosteloos.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.