2500e scholingscheque

Trots is hij en zijn omgeving ook. Diell ontving vorige maand uit handen van wethouder Arjan Kampman officieel de 2500e scholingscheque in aanwezigheid van Edwin Kamp, manager van Twents Fonds voor Vakmanschap. Ook aanwezig was Nathalie Homan, de loopbaanconsulent van Leerwerkloket Twente die Diell heeft geadviseerd en zijn aanmelding voor de scholingscheque heeft beoordeeld.

De scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap kan ingezet worden voor bijscholing of omscholing en je kunt er zowel langere als kortere (versnelde) opleidingen mee volgen. Arbeidsmarktperspectief is één van de criteria. Dat zit in het geval van Diell wel goed. Met de scholingscheque deed hij direct na ontvangst van de scholingsbijdrage, een versnelde cursus zonnepaneelmonteur en zijn certificaten voor alle drie onderdelen heeft hij recent behaald.

Arjan Kampman benadrukt hoe belangrijk het is dat inwoners van Twente de weg weten te vinden naar IKBINDR: “Hiermee kunnen ze investeren in scholing en een toekomst waarin ze niet alleen werk vinden en behouden, maar hier ook met de benodigde kennis en plezier naartoe gaan. Dat geldt ook voor werkgevers die zich kunnen aansluiten en daarmee kunnen investeren in scholing van medewerkers. Belangrijk voor de arbeidsmarkt van nu.”

Vanuit Twente Board wordt daarom namens de veertien Twentse Gemeenten geïnvesteerd in dit fonds. En dat het nodig is, maar vooral ook werkt, lezen we terug in alle verhalen van kandidaten. Ook horen we dit terug van de werkgevers die als IKBINDR ambassadeur Leven Lang Ontwikkelen omarmen en bijdragen aan ontwikkeling van werknemers, mede door inzet van de scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap.

Op naar de volgende 2500 scholingscheques! Met dank ook aan samenwerkingspartners Leerwerkloket Twente en Coöperatie Loopbaanstation. De loopbaanconsulenten van beide organisaties voeren met alle kandidaten een loopbaangesprek, helpen met de aanvraag en geven advies als iemand nog niet exact weet welke richting of opleiding past.