In gesprek met Gydo Ticheloven, Commercieel Directeur FPS Bouw

Bij FPS Bouw houden we ons bezig bouwkundige brandveiligheid. We passen objecten en gebouwen zo aan, dat er in geval van brand tijdswinst ontstaat en men veilig kan vluchten. Dat doen we in verschillende gebouwen zoals zorginstellingen, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, gevangenissen, voetbalstadions, maar ook kantoorpanden.

Ook wij kennen, net als veel andere bedrijven in verschillende branches, de uitdaging om goed geschoold personeel te vinden. In de bouw heb je ook nog eens te maken met krappe marges en moet je snel zijn. Wij hebben de juiste kanalen gevonden om goede vakmensen te vinden. Daarnaast investeren we veel in nieuwe medewerkers, door middel van opleiding. Dat kost FPS Bouw nu veel geld en tijd, maar op de lange termijn, als de senior timmermannen met pensioen gaan, staat de nieuwe generatie klaar en zijn we klaar voor de toekomst.

Ahmad is één van die nieuwe medewerkers en hij begon bij FPS Bouw via het uitzendbureau. Toen wij Ahmad een contract aanboden, gaf hij aan dat hij graag ook een opleiding wilde volgen. Dit past goed bij het gedachtegoed dat wij daarover hebben. We zijn samen op onderzoek uitgegaan en uitgekomen bij het ROC van Twente, bij de opleiding Allround Timmerman niveau 3, in de avonduren. Dat betekent twee avonden naar het ROC voor de theorie en de praktijk krijgt hij onderwezen in het werkveld.

Via het ROC van Twente kwamen we in gesprek met Ellen Alberink van Leerwerkloket Twente en zij heeft ons gewezen op IKBINDR door Twents Fonds voor Vakmanschap en het Werkplein.

Met zowel de bouwvraag als de vraag naar personeel is het wenselijk om kwalitatief technisch personeel aan deze kant van Nederland te houden. Goed werkgeverschap is daarin belangrijk. Scholing ook. Of het nu om scholing van een zij-instromer gaat of bijscholing. Je wilt medewerkers behouden en blijven enthousiasmeren. Dat doen we ook door een goede binding op diverse manieren. Daarom werk ik, als commercieel directeur, vaak tussen ‘de jongens’. Want we moeten het samen doen! Daarom zijn we ook IKBINDR ambassadeur.

Het gezamenlijk investeren in Leven Lang Ontwikkelen betekent dat we sneller kunnen opschalen, wat weer ten goede komt aan de bouwsector. FPS Bouw is groeiende en we willen nog voor de bouwvak zeven nieuwe vacatures ingevuld krijgen. Ahmad is een zij-instromer en er is ruimte voor meer zij- instroom. Naast de begeleiding en opleiding op de werkvloer, gaan we ook mee als ergesprekken zijn op school. Samen maken we een leerplan met een tijdspad, waarmee we samen sturen naar het gewenste niveau. 

Wij schuiven Leven Lang Ontwikkelen bewust naar voren in de beleidsvoering. Als ‘de jongens’ in dienst komen, krijgen ze een eigen bus met eigen gereedschap. Daarnaast krijgt iedereen die bij FPS Bouw aan het werk gaat direct een training over alle standaardproducten waarmee gewerkt wordt, zodat ze direct met de juiste kennis de bouw opgaan. Je snapt al hoe brandwerkende kit werkt bijvoorbeeld, voordat je in de uitvoering begint. Ook herhalen we dit regelmatig voor alle bestaande personeel. Daarnaast werken we in koppels. We laten ervaren timmermannen en brandpreventiemonteurs samenwerken met de jongere garde, die zo het vak leren. Op deze manier zorgen we ervoor dat we de beste en meest kwalitatieve vakmensen aanbieden bij de opdrachtgevers, bekend met de nieuwste regels, technieken en producten.

Wij zijn als werkgever supertrots op Ahmad. Zes jaar geleden kwam hij naar Nederland en als je kijkt hoe hij hier zijn leven heeft opgebouwd, serieus bezig is met zijn werk, zijn opleiding én zelfs bezig is met de aankoop van een eerste huis, dan mag je heel trots zijn op jezelf vinden wij. Laat je inspireren en lees zijn verhaal hier

Is in de bouw werken ook iets voor jou of denk je er wel eens over na? Dan mag je altijd een kop koffie bij FPS Bouw komen drinken. Samen kijken we dan, hoe we dit kunnen realiseren.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.