IKBINDR bus on tour langs bedrijven en Werkpaktondernemers!

In december en januari zijn we op pad gegaan met de IKBINDR bus naar bedrijven en Werkpaktondernemers. Verschillende Werkpaktondernemers hadden tijdens de bijeenkomst bij Hassing Stoffering in november al aangegeven enthousiast te zijn over het thema ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Hoe mooi is het dat we aan de hand van het thema ‘Leven Lang Ontwikkelen’ scholingsvouchers mogen uitdelen aan werknemers en dat werkgevers hier ook graag aan bijdragen.

MSG

Onze tour begon in december bij MSG. Arjan Kleizen van MSG was de eerste ondernemer die de intentieverklaring voor IKBINDR Zakelijk in 2020 tekende en dit initiatief erg ondersteunt. Onder het genot van een kop koffie vertelt hij hoe MSG groeit en hoe belangrijk het is dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Belangrijk voor alle inwoners en werkgevers in Twente. Hij gaf het IKBINDR stokje daarom graag door aan een volgende ondernemer.

Agroworld
Bij Agroworld in Oldenzaal werden we ontvangen door Job Wiersma. Job vertelde ons hoe belangrijk het is dat medewerkers zich door ontwikkelen en dat ze hen graag een breed pakket aan scholingsmogelijkheden en opleidingen aanbieden. Met alle mogelijkheden willen ze dan ook graag de strijd aangaan met de personeelstekorten in de transportsector. Met veel bekijks en lachende gezichten vanuit het kantoorpand naar onze IKBINDR bus vervolgden we onze tour richting het Rusttheater in Reutum.

Het Rusttheater

Jan Steggink, eigenaar van Het Rusttheater, gaf ons het belang aan van het ontwikkelen van mensen en dat ze het geluk moeten vinden in het werk waar ze blij van worden en waar ze goed in zijn. Verschillende methodieken en opleidingen kunnen daarbij helpen. Dus voor hem is het ontwikkelen van mensen een logische zaak. Voor de foto klom Jan boven op onze bus om te laten zien dat je met opleiden hogerop komt. Daarna gingen we richting Vije Hoveniers in Enschede.

VIJE Hoveniers
Bij Vije Hoveniers aangekomen vertelt Frank Vije ons dat hij niet veel gehoord had van de campagne IKBINDR en ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Toen we hem vertelden welke mogelijkheden er allemaal zijn voor medewerkers kwam hij al snel met voorbeelden van opleidingen. En ja, die konden allemaal mits ze door erkende opleiders gegeven werden. Voor de foto stapte hij lachend in de bus en zei hiervoor steek ik graag mijn kop uit het raam.

HASSING Stoffering
We sluiten de eerste dag af bij Hassing Stoffering. Jeffrey Reuver heeft veel vragen die we eenvoudig kunnen beantwoorden. Het ging daarbij vooral om welke opleiding wel of niet in aanmerking komt voor medewerkers. Na uitleg over alle mogelijkheden tekent hij met veel enthousiasme de intentieverklaring en zit voor ons de eerste estafettedag er op.

Sallandse Wegenbouw
In januari ging de tocht naar Haarle waar we ontvangen werden door Johan en Kim Middelkamp. Zij vertelden dat ze medewerkers graag door laten groeien en vragen hen dan ook altijd: Hoe wil je je pensioen hier halen? Daar hoort opleiden en door ontwikkelen natuurlijk bij. Johan had nog wel een kritische noot over de grens tussen Salland en Twente en de verschillende subsidiepotten. Het moet niet kunnen dat de grens de mogelijkheid voor medewerkers beperkt zei hij. Maar daar had hij inmiddels al een oplossing voor gevonden. Hij probeert immers altijd wel zijn weg te vinden in het land van de regels! *

Zorggroep Manna
Bij Zorggroep Manna hadden we deze dag een flits bezoek. Pieter Albracht, bestuurder, maakte snel even tijd voor ons om een foto te maken en de intentieverklaring te ondertekenen. Ze wilden graag meer tijd nemen voor ons, maar dat zat er helaas niet in. Het belang van meedoen met IKBINDR zagen ze wel in en dat benadrukten ze nog eens.

Polaroid
Polaroid was ons één na laatste adres van deze dag. Els Rijpstra en Andrew Billen zagen veel mogelijkheden waarvoor de scholingsvouchers in aanmerking komen. Een taalcursus Nederlands kwam voorbij omdat er veel buitenlandse medewerkers bij Polaroid werken. Het was leuk om te horen dat ze zelf enorm enthousiast waren over IKBINDR. Voor de foto klommen ze dan ook allebei op de bus om het IKBINDR estafettestokje door te geven.

Esschert Design
Esschert Design is één van de bedrijven die altijd klaar staat voor het creëren van maatschappelijke meerwaarde. En ja, natuurlijk doen ze nu ook weer mee en onderstrepen het belang van Leven Lang Ontwikkelen. Rob Poell vertelt hoe belangrijk doorontwikkeling op de werkvloer is. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hier volop kansen en daar waar mogelijk een opleiding.

Al rijdende met de IKBINDR-bus naar ondernemers in ons mooie Twente hebben we veel bekijks, de bus is een echte eyecatcher. Hopelijk worden hierdoor meer ondernemers nieuwsgierig en kijken ze op IKBINDR.nl en besluiten om ook aan te sluiten. Hoe mooi zou dat zijn!

We bedanken bij deze nogmaals de ondernemers voor hun verhaal en de gastvrijheid.


Natascha Melten – IKBINDR door Twents Fonds voor Vakmanschap
Michèl Bosch - Gemeente Enschede


*op de website van de SER zijn landelijk alle initiatieven LLO te vinden. Zo ook voor Salland en de Achterhoek. https://www.ser.nl/nl/thema/leven-lang-ontwikkelen/voorbeelden. De loopbaanconsulenten van onze loketten Leerwerkloket Twente en Coöperatie Loopbaanstation zijn op de hoogte van alle regelingen en als IKBINDR Zakelijk ambassadeur kun je met vragen over de verschillende subsidies rechtstreeks bij hen terecht.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.