Leven Lang Ontwikkelen in Twente

We geven het stokje door met de Leven Lang Ontwikkelen estafette!

Werk verandert. Functies verdwijnen. Nieuwe banen ontstaan. Leren en ontwikkelen is daarom belangrijk om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. In de laatste week van oktober stond Enschede daarom in het teken van een Leven Lang Ontwikkelen.

Wethouder Werk en Inkomen, Arjan Kampman: “In Enschede willen we iedereen gelijke kansen bieden. Scholing is een belangrijk onderdeel daarvan. Via IKBINDR kunnen mensen een scholingscheque aanvragen. Zo kunnen zij zich blijven ontwikkelen. Iets dat we als college heel belangrijk vinden”.

De week vol activiteiten sloten we af met een IKBINDR Zakelijk Estafette. Met de estafette wil de  gemeente Enschede zoveel mogelijk werkgevers informeren over het bestaan van IKBINDR Zakelijk en de scholingscheque door Twents Fonds voor Vakmanschap. Door te investeren in scholing kunnen we de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt aan en kunnen werknemers zich blijvend ontwikkelen in hun eigen vakgebied. Zo houden we samen onze regio arbeidsfit. Daar staan we voor. Overheid, Onderwijs en Ondernemers in Enschede!

Op vrijdag 28 oktober j.l., gaven Enschedese ondernemers Meulenbroek Machinebouw, NTP en Labora Quadratum het Leven Lang Ontwikkelen stokje aan elkaar door. Wethouder Arjan Kampman overhandigde het eerste estafettestokje aan Christiaan Meulenbroek. In het bijzijn van Edwin Kamp, manager Twents Fonds voor Vakmanschap, werd de intentieverklaring Leven lang Ontwikkelen getekend.


Meulenbroek Machinebouw, NTP en Labora Quadratum ‘lopen’ deze estafette uiteraard niet alleen. Labora Quadratum geeft het stokje door aan een volgende ondernemer uit in Enschede. Om de belangrijke boodschap van scholing en een Leven Lang Ontwikkelen verder te brengen en andere werkgevers in Enschede te stimuleren hierin samen op te trekken. De estafette is online te volgen via #ikbindrzakelijkEnschede en #IkbindrestafetteEnschede.

Met IKBINDR Zakelijk verbind jij je als werkgever aan de toekomst van Twente. Wil jouw werknemer zich scholen? Dan dragen wij hier samen aan bij. De scholingskosten voor opleidingen, trainingen en/of cursussen, maximaal tot en met MBO niveau 4, worden voor 50% gefinancierd door Twents Fonds voor Vakmanschap. De andere 50% door jou als werkgever.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.