Estafette IKBINDR Zakelijk van start in gemeente Oldenzaal!

Op maandag 14 februari gaven Oldenzaalse ondernemers Kroeze interieurbouw, De Monnik Dranken en Platvoet Beveiliging het stokje aan elkaar door als onderdeel van een lokale campagne voor het IKBINDR Zakelijk lidmaatschap. Wethouders Evelien Zinkweg-Ankone (Economische zaken) en Rob Christenhusz (Onderwijs) overhandigden het stokje aan de Oldenzaalse ondernemers in het kader van een leven lang ontwikkelen.


Met de estafette willen we zoveel mogelijk werkgevers in Oldenzaal informeren over het bestaan van IKBINDR Zakelijk en de scholingscheque door Twents Fonds voor Vakmanschap. Uit handen van de wethouders ontvingen ondernemers Kroeze Interieur, Koninklijke De Monnik Dranken en Platvoet Beveiliging achtereenvolgens het estafettestokje en verbinden zich hiermee aan de toekomst van Twente, door vanuit IKBINDR Zakelijk samen te investeren in scholing van werknemers en Leven Lang Ontwikkelen. Platvoet Beveiliging geeft het stokje door aan een volgende Oldenzaalse ondernemer. Zo groeit het platform en investeren we samen in een arbeidsfitte regio.

Wethouder Onderwijs, Rob Christenhusz: “Vorig jaar startte IKBINDR in Oldenzaal met een regionale campagne zodat werknemers de kans kregen om zich bij- of om te scholen. Nu, een jaar later, vragen we opnieuw aandacht voor IKBINDR en geven we het stokje door.”

Over IKBINDR (Zakelijk)
Via de IKBINDR-campagne worden mensen geïnspireerd en gemotiveerd om te investeren in zichzelf. Met de IKBINDR-bus bezoekt het fonds de veertien Twentse gemeenten om inwoners, overheid, werkgevers en opleiders aan elkaar verbinden. Samenwerken is essentieel. Samen investeren in Leven Lang Ontwikkelen en daarmee in (toekomstige) werknemers ook. Dat doet Twents fonds via het IKBINDR Zakelijk platform, waar werkgevers zich aan kunnen sluiten, hier zijn geen kosten aan verbonden.


IKBINDR past bij Oldenzaal

Wethouder Economische zaken, Evelien Zinkweg-Ankone vult aan: “IKBINDR past goed bij Oldenzaal. Ondernemers kunnen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van medewerkers door lid te worden van IKBINDR Zakelijk. Met IKBINDR dragen we samen de kosten van scholing van werknemers, 50-50. Zo blijven investeringen en talent behouden en werken we samen aan een gezonde arbeidsmarkt in en rondom Oldenzaal.”


Twents Fonds voor Vakmanschap

De gemeente Oldenzaal vindt het belangrijk dat inwoners de mogelijkheid krijgen om hun kennis en talent te ontplooien. Daarom draagt de gemeente financieel bij aan Twents Fonds voor Vakmanschap. Dit fonds biedt Twentenaren een kans om zich door om-, bij- of herscholing in een vakrichting maximaal tot en met mbo-niveau 4, te blijven ontwikkelen en daarmee de eigen positie op de arbeidsmarkt te versterken. Zowel werkenden, ZZP’ers en niet werkenden, die niet hoger dan MBO 4 diploma hebben, kunnen gebruik maken van de scholingscheque tot maximaal € 2500,00 voor een opleiding, training en/of cursus.

Meer informatie is te krijgen via onze accountmanager Rob Olde Riekerink of www.ikbindr.nl. 

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.