In gesprek met Monique Wulferink en Vincent Schmidt van Gullimex

Gullimex is één van de werkgevers die zich al aansloot bij IKBINDR Zakelijk en als werkgever 50% bijdroeg in de scholingskosten van Vincent. In deze tijd waarin veranderingen zich steeds sneller opvolgen is de ontwikkeling van medewerkers een must’, aldus Monique. ‘Je moet zorgen dat je medewerkers mee kunnen gaan. Dat stimuleren en faciliteren wij o.a. door middel van opleidingen binnen de Gullimex Academy, waar medewerkers in zichzelf en hun toekomst kunnen investeren. Dit initiatief sluit daar perfect bij aan! Als werkgever heb je de taak en de verantwoordelijkheid om te zorgen dat mensen goed onderlegd zijn.

Op de vraag welke technologie voor de grootste veranderingen zorgt in deze branche, antwoordt Monique: ‘Data is tegenwoordig een belangrijk sturingsmiddel. Daarnaast willen opdrachtgevers data van metingen op allerlei devices uit kunnen lezen. Je ziet bij nieuwe producten dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van software om tegemoet te komen aan deze behoefte. Dat betekent dat er aandacht moet zijn voor scholing bij medewerkers. Dat doen we onder andere door medewerkers cursussen te laten volgen bij onze leveranciers en van elkaar te leren. Daarnaast investeren we in andere scholingsmogelijkheden. Opleidingen in Mechatronika, Elektronica en IT zijn zeker een mooie basis voor een goede toekomst.

Gullimex denkt in mogelijkheden, kansen en talenten. ‘In het geval van Vincent hadden wij als werkgever al snel het gevoel, deze jongen kan het wel en heeft het technisch inzicht dat nodig is,’ aldus Monique. Hij kwam enkele jaren geleden, niet geschoold binnen bij Gullimex, na een carrière als profvoetballer. Samen met Monique heeft hij gezocht naar mogelijkheden, waardoor hij zich verder kon ontwikkelen. En volgt nu met dank aan Twents Fonds voor Vakmanschap en een bijdrage van zijn werkgever een opleiding Mechatronika aan het ROC. 


Vincent’s blog lees je hier

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.