Port of Twente - Huis van de Logistiek

Vanuit Port of Twente hebben we samen met onderwijsinstelling ROC van Twente (MBO) en de overheidsinstelling Werkplein Twente het samenwerkingsverband Twents Huis van de Logistiek opgericht.

Met het Huis van de Logistiek zetten we ons in voor een dynamische logistieke sector in Twente. De arbeidsmarkt voor logistieke werkzaamheden en goederenvervoer is namelijk uitdagend als het gaat om 'vraag en aanbod' van gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. Met behulp van onze campagne 'In de Logistiek' werken wij onder andere hard aan het bevorderen van logistiek vakmanschap en proberen we de juiste man en vrouw op de juiste plek te krijgen.

Wij zijn er voor werkenden, werkzoekenden, schoolverlaters, studenten én werkgevers. Wij bieden mensen die zich willen oriënteren op werken in de logistiek, stap voor stap persoonlijke en digitale begeleiding. Dit doen we door hulp aan te bieden bij de zoektocht naar een baan. Zo helpen we onder andere met cv-tips, het verzamelen van vacatures en bieden we gratis loopbaangesprekken aan in samenwerking met het Leerwerkloket Twente. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat iedereen een duidelijk inzicht krijgt in wat je wilt én kunt en wat je haalbare kansen zijn op de arbeidsmarkt. Met behulp van deze loopbaangesprekken krijgen deelnemers ook inzichten in de kansen die zij kunnen hebben door scholing. Om dit te kunnen realiseren werken wij samen met het Twents Fonds voor Vakmanschap. Of het nou gaat om zij-instromers die de logistieke sector in willen of logistieke medewerkers die graag hun kennis verrijken met bijscholing, iedereen kan worden klaargestoomd met de scholingscheque van TFvV.

Op dit moment zijn er 50 bedrijven aangesloten bij ons platform In de Logistiek! Een mooi aantal om dichter bij ons doel te komen. Al deze bedrijven hebben een mooi bedrijfsprofiel op onze website zodat zij zich goed kunnen profileren. Daarnaast plaatsen wij hun actuele vacatures op onze website en in onze app: Indelogistiek. De deelnemers worden in onze app gekoppeld aan de vacatures waarin zij geïnteresseerd zijn. Dit laten zij aan ons weten door een vragenlijst in te vullen. Zo zien de deelnemers vooral vacatures voorbijkomen waarin ze echt geïnteresseerd zijn.

Rondje Twente
Een aantal weken geleden hebben we een nieuwe app gelanceerd: 21CC Rondje Twente. We hebben Rondje Twente ontwikkeld om mensen op een leuke manier voor de logistiek te interesseren en daarnaast te binden aan de regio Twente. De app is vormgegeven in de vorm van fantasy maps van het mooie Twentse landschap waarin de regionale logistieke bedrijven visueel in naar voren komen. Door middel van gamification, spel gebaseerd leren, kunnen scholieren zich interesseren voor de logistiek. Wanneer je bijvoorbeeld een online bestelling plaatst, weten we vaak niet wat hier allemaal bij komt kijken. Met behulp van de spellen leer je meer over het werk in een magazijn en waar je als magazijnmedewerker allemaal aan moet denken bij het versturen van een pakketje. Daarnaast hebben bedrijven de mogelijkheid iets over zichzelf vertellen met behulp van foto’s en video’s.

Webinar
Een van onze doelen vanuit het Huis van de Logistiek is ook om belangrijke onderwerpen kenbaarheid te geven. Het eerste webinar vond 12 mei 2021 plaats over een inclusieve arbeidsmarkt. Een erg belangrijk onderwerp, want wij vinden dat iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, herkomst, etc., een mooie werkplek verdient. Er zijn goede ontwikkelingen, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Daarom willen wij onder andere met live webinars een zo groot mogelijk publiek aanspreken. In de toekomst zijn we van plan om nog veel meer belangrijke onderwerpen op de kaart te zetten. Door met elkaar in gesprek te blijven, kunnen we dingen aanpakken!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.