In gesprek met werkgever Floortje Koobs van Carel Lurvink.

Op 20 september stond de IKBINDR-bus geparkeerd voor de brasserie van IKBINDR Zakelijk lid Carel Lurvink in het kader van de week van de vitaliteit, die door deze werkgever werd georganiseerd. Twee loopbaanconsulenten van onze loketten Coöperatie Loopbaanstation en Leerwerkloket Twente, gingen deze ochtend in gesprek met werknemers over Leven Lang Ontwikkelen. Samen met Floortje Koobs (HR-manager Carel Lurvink) blikken ze terug op deze goed bezochte eerste activiteit in een week vol vitale elementen. 


Reden voor de vitaliteitsweek 2021 was medewerkers bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit. Het centrale thema deze week, GOFIT, draait om Groei, Ontwikkeling en FIT zijn. Fit in de algemene zin van het woord: Fysiek én mentaal fit, maar ook ‘fit for the job’. Een week vol bewustwording hoe je aan je eigen vitaliteit kunt werken. En daar hoort Leven Lang Ontwikkelen ook bij. ‘Want plezier hebben in je werk, dat doe je ook door je te ontwikkelen! Door te investeren in jezelf en in de toekomst,’ aldus Floortje Koobs. ‘Stel je wilt beter worden in wat je doet, maar je weet niet hoe? Of je wilt een stap maken en iets bijleren. Hoe pak je dat aan? Voor ons de aanleiding om IKBINDR door Twents Fonds voor Vakmanschap uit te nodigen en hierover in gesprek te gaan met onze medewerkers.’

De hele maandagochtend hebben loopbaanconsulenten Elles Leus-Oude Breuil van Coöperatie Loopbaanstation en Sandy Abbink van Leerwerkloket Twente, door het voeren van korte loopbaanadviesgesprekken veel vragen beantwoord van medewerkers. Vragen over de huidige loopbaan, vragen over de verschillende opleidingsmogelijkheden, de scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap en vragen hoe je de toekomst waar je naar toe wilt groeien, nu al invulling kunt gaan geven. Alle medewerkers hebben op deze manier kennis kunnen maken met de mogelijkheden hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen in het werk. De opkomst was hoog en er was veel interesse in de loopbaangesprekken.

Beide loopbaanconsulenten kijken terug op een goed opgezette ochtend door Carel Lurvink. ‘We hebben echt het gevoel dat we mensen wat mee heb kunnen geven deze ochtend op verschillende manieren. Ook zijn er voor een paar mensen nog vervolggesprekken gepland. Dit soort gesprekken zijn echt een toegevoegde waarde voor zowel mensen die al bezig zijn te kijken voor welke scholing ze de scholingscheque in kunnen zetten, als mensen die meer behoefte hebben aan reguliere loopbaancoaching. Iedereen was heel enthousiast, dat ze met de diverse vragen even bij ons terecht konden. Daar is dus absoluut behoefte aan. Scholing en groei is ook gewoon goed voor je eigen ontwikkeling.’

Floortje Koobs vult aan: ‘We kunnen met trots zeggen dat het een groot succes was. Onze medewerkers hebben door deze gesprekken een eerste stap gezet naar een leven lang ontwikkelen, maar vooral ook een leven lang een uitdagende én leuke baan! Door de adviesgesprekken met de loopbaanconsulenten hebben ze tips en advies gekregen waar ze direct mee aan de slag zijn gegaan. De basis is gelegd voor een aantal nieuwe aanvragen via IKBINDR en daarmee werknemers die zich verder blijven ontwikkelen, een leven lang!’ Eerder maakte Eddy al gebruik van een scholingscheque. Zijn blog lees je hier.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.