In gesprek met Stephanie Bekhuis, HR-manager bij HP Valves.

Als werkgever vinden we het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te investeren in een Leven Lang Ontwikkelen. Toen via een collega die hier al werkte, het verzoek kwam of Thijs een dag mocht meekijken, omdat hij zich wilde omscholen van slager naar verspaner, hebben we hier dan ook gelijk ja tegen gezegd.

Aan het eind van die dag hebben we een gesprek met Thijs gehad, waarin we ook de opleiding besproken hebben die Thijs voor ogen had. Hiervoor had hij ook al geïnformeerd bij het Twents Fonds voor Vakmanschap. Omdat hij een BBL-traject wilde volgen, had hij een leerwerkplek nodig.

Ondanks dat we geen vacature hadden, hebben we Thijs toch uitgenodigd te solliciteren. Niet alleen gunden we Thijs een plek om zich te ontwikkelen, we hebben als werkgever ook financieel bijgedragen aan de opleiding. Het feit dat Thijs daarnaast een scholingscheque ontving voor de andere helft maakte het voor ons wel makkelijker om deze stap te zetten. Dat helpt om mensen als Thijs een plek te gunnen en ze te helpen investeren in de toekomst. Of dat nu blijvend binnen ons bedrijf is of straks daarbuiten. We zien het ook als een investering in het breder belang van de sector.

Het enthousiasme en de motivatie van Thijs waren mede doorslaggevend. We hebben hem overigens direct een contract aangeboden in plaats van een leerwerkplek en inmiddels heeft Thijs zijn tweede jaarcontract. Thijs is een mooi voorbeeld, niet alleen voor collega’s maar ook voor de sector. Dat is iets dat je als werkgever ook wilt stimuleren. Zijn opleiding heeft hij inmiddels afgerond, maar ook nu leert hij nog elke dag op de werkvloer.

Sowieso besteden wij als werkgever aandacht aan de doorontwikkeling van collega’s die bij ons werken. Veelal kunnen ze kennis onderling met elkaar delen en dit gebeurt ook vaak op de werkvloer. We bieden daarnaast cursussen aan en organiseren regelmatig kennissessies als men met een nieuw systeem of machine moet gaan werken. Ontwikkelen gaat vaak vanzelf doordat je meebeweegt met de veranderingen en ontwikkelingen in de techniek die gaande zijn.

Alles wordt steeds meer digitaal, steeds verder geautomatiseerd, maar wij blijven altijd wel handenwerk houden. De machine moet namelijk geprogrammeerd en gevuld worden; het blijft dus mensenwerk. We kijken daarnaast ook hoe we processen efficiënter kunnen maken. Een Leven Lang Ontwikkelen stimuleren we zeker, zodat collega’s ook breder inzetbaar zijn en door de variatie ook meer plezier hebben in hun werk. We willen voorkomen dat collega’s zich vastbijten op één plek.

Het mooie is dat we een gevarieerd team hebben van jongere en oudere medewerkers. Dat versterkt elkaar. De nieuwe kennis van de jongeren gecombineerd met bestaande vakkennis van de wat oudere medewerker.

Thijs gaat met veel plezier dagelijks naar zijn werk! We zijn blij dat we hier als werkgever aan hebben kunnen bijdragen. Zijn blog lees je hier.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.